Μουρμούρας-ΤτΕ: Η βιωσιμότητα του χρέους θα ανοίξει το δρόμο για το QE

Η καθαρή παρούσα αξία του ελληνικού δημόσιου χρέους θα είναι η βάση συζήτησης για την ελάφρυνσή του από τους δανειστές, δήλωσε την Τρίτη ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννης Μουρμούρας, στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το πιστοποιητικό βιωσιμότητας του χρέους θα ανοίξει το δρόμο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE) της ΕΚΤ, κάτι που θα είναι καταλύτης για την ελληνική οικονομία.

Η καθαρή παρούσα αξία του ελληνικού δημόσιου χρέους θα είναι η βάση συζήτησης για την ελάφρυνσή του από τους δανειστές, δήλωσε την Τρίτη ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννης Μουρμούρας, στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο Μουρμούρας ανέφερε ότι το πιστοποιητικό βιωσιμότητας του χρέους και οι αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους ξένους οίκους, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από τους δανειστές, θα ανοίξουν τον δρόμο για την συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ.

«Η συμμετοχή στο QE της ΕΚΤ μετά την πρώτη αξιολόγηση, θα είναι καταλύτης για την ελληνική οικονομία» είπε, προσθέτοντας ότι στην αρχή τα ποσά θα είναι μικρά, κάπου στα 3 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk