Μέσω τροπολογίας συνεχίζουν τα δρομολόγια «ιπτάμενων δελφινιών»

Τροπολογία με την οποία θα ρυθμίζεται το ζήτημα της συνέχισης των «ιπτάμενων δελφινιών» προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού στα οποία δεν «δένει» συμβατικό πλοίο δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα καταθέσει μέσα στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας σε συνάντηση που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Κώστα Κατσαφάδο.

Τροπολογία με την οποία θα ρυθμίζεται το ζήτημα της συνέχισης των «ιπτάμενων δελφινιών» προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού στα οποία δεν «δένει» συμβατικό πλοίο δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα καταθέσει μέσα στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας σε συνάντηση που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Κώστα Κατσαφάδο.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή «ιπτάμενα δελφίνια» συμπλήρωσαν τον «χρόνο ζωής» τους και με βάση σχετική νομοθεσία που ισχύει στην Ελλάδα θα έπρεπε να μη συνεχίσουν τα δρομολόγια. Το αποτέλεσμα είναι να εκτελούνται δρομολόγια μόνο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Το θέμα έφερε στη Βουλή και το Ποτάμι δια μέσου του αρμόδιου για θέματα Ναυτιλίας βουλευτή κ. Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος ρωτά τον κ. Δρίτσα τι σκοπεύει να κάνει για «το θέμα της απομόνωσης των νησιών του Αργοσαρωνικού που προκύπτει μετά την απόφαση της Hellenic Seaways να διακόψει τα καθημερινά δρομολόγια των ιπτάμενων δελφινιών από Πειραιά προς Πόρο, Ύδρα και Σπέτσες για τους χειμερινούς μήνες».
Παράλληλα, ο κ. Δανέλλης σημειώνει ότι «είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί το δικαίωμα έκπτωσης στα εισιτήρια για τους μόνιμους κατοίκους της Ύδρας και των Σπετσών, καθώς είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται συχνά για να προσεγγίσουν τις διοικητικές υπηρεσίες που είναι όλες συγκεντρωμένες στον Πειραιά».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρεται ότι ο κ. Δρίτσας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Γιάννης Θεοτοκάς ενημέρωσαν σήμερα, Δευτέρα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, τους δημάρχους Πόρου κ. Γιάννη Δημητριάδη, Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη και Ύδρας κ. Γιώργο Κουκουδάκη, σχετικά με «τις σε εξέλιξη ρυθμίσεις για τα πλοία που συμπληρώνουν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το όριο ηλικίας».
Σημειώνεται ότι «ήδη από μηνών, με πρωτοβουλία του υπουργείου, έχει αποσταλεί σχέδιο προεδρικού διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στην αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το οποίο αντιμετωπίζεται το θέμα οριστικά. Οι απαντήσεις αναμένονται εντός του Νοεμβρίου. Έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής του σχεδίου ΠΔ, το υπουργείο προωθεί νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία θα ρυθμιστούν ζητήματα μεταβατικού χαρακτήρα».
Τονίζεται ακόμη ότι με αίτημα των δημάρχων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εκλήθη να συμμετάσχει σε αυτή ο εκπρόσωπος της εταιρείας Hellenic Seaways κ. Π. Τσάγγαρης, ο οποίος ενημερώθηκε.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός δήλωσε: «Θέλουμε παντού πλοία αξιόπλοα και ασφαλή. Είμαι βέβαιος ότι σε αυτό συνηγορούν οι πάντες. Αυτό είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε με τις νομοθετικές και τις υπηρεσιακές παρεμβάσεις μας. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχουν την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο τον χρόνο. Πιστεύουμε ότι η λύση που δρομολογήσαμε καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο όλες τις απαιτήσεις και επομένως, το υπουργείο αναμένει την κατάθεση πρότασης τακτικών ημερήσιων δρομολογίων άμεσα, έστω και αν αυτή έχει μεταβατικό χαρακτήρα ως την οριστική ρύθμιση του θέματος. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω τους τρεις δημάρχους για την εποικοδομητική συνεργασία τους που είχε ουσιαστικό περιεχόμενο».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk