Υπ.Ναυτιλίας: Πολυνομοσχέδιο και διαγωνισμός για τους λιμενοφύλακες

Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχει γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού κατάταξης Λιμενοφυλάκων, αλλά και να έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη πολυνομοσχεδίου από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο οποίο θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και αρκετά ζητήματα που αφορούν το προσωπικό στο Λιμενικό Σώμα.

Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχει γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού κατάταξης Λιμενοφυλάκων, αλλά και να έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη πολυνομοσχεδίου από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο οποίο θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και αρκετά ζητήματα που αφορούν το προσωπικό στο Λιμενικό Σώμα. Στη συνέχεια θα τεθεί σε διαβούλευση στους φορείς.
Ειδικότερα σε συνάντηση που είχε την Τρίτη αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Σαϊτάκη με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους λιμενικούς.
Ο κ. Δρίτσας μίλησε για επανεξέταση του πλαισίου για το ζήτημα των ακινητοποιημένων επιχειρησιακών πλωτών και εναερίων μέσων του Λ.Σ. στη κατεύθυνση των προτάσεων που έχει καταθέσει η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (διαδικασίες, χρηματοδότηση, στελέχωση των επισκευαστικών βάσεων κλπ).
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΕΑΛΣ σημειώνεται ακόμη ότι για τις μεταθέσεις, επαναβεβαιώθηκε η δέσμευση του υπουργού για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας περί της υπαγωγής των 283 περίπου μετατιθέμενων στην ευεργετική διάταξη περί 24μηνου (Ν. 4310/2014 αρ. 56), καθώς της δυνατότητας επιλογής των 830 μετατιθέμενων προς θετική κατεύθυνση.
Για το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος και σε ότι αφορά την πρότασή των συνδικαλιστών περί διατήρησης του status του Ταμείου που αποτελεί τον «κουμπαρά» των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και την εξεύρεση δίκαιης λύσης, έγινε αποδεκτή η πρόταση της ΠΕΑΛΣ για την πραγματοποίηση σύσκεψης, που ήδη προγραμματίστηκε για την προσεχή Παρασκευή 23/10/2015, με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γ. Κατρούγκαλου.
Επιπλέον σχετικά με την ενεργοποίηση του νόμου περί Επικουρικής Ακτοφυλακής, ο υπουργός δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετος στη λογική της, όμως πρέπει να επανεξεταστούν κάποιες πτυχές των ρυθμίσεων του νόμου.
Σχετικά με τις προσλήψεις, ενημέρωσε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αξιωματικών ότι προχωρεί η διαδικασία για την κατάταξη των επιλαχόντων διαγωνισμών αξιωματικών και υπαξιωματικών έτους 2014 καθώς για την προκήρυξη του διαγωνισμού κατάταξης Λιμενοφυλάκων, εντός του τρέχοντος έτους.
Επίσης ανακοίνωσε ότι δόθηκε εντολή συγκρότησης επιτροπής και με τη συμμετοχή των συνδικαλιστών, για την επεξεργασία και προώθηση προεδρικού διατάγματος περί μεταθέσεων, η οποία σε καθορισμένο, σύντομο χρόνο θα παραδώσει τα αποτελέσματα των εργασιών της. Περαιτέρω θα ακολουθήσουν τα προεδρικά διατάγματα περί οδοιπορικών εξόδων, κρίσεων και προαγωγών, κατόπιν βεβαίως και της αναγκαίας διαβούλευσης.
Επιπροσθέτως σε ότι αφορά στην προώθηση των θεμάτων που του είχαν θέσει υπόψη σε υπόμνημά στις 25 Φεβρουαρίου ο κ. Δρίτσας, επανέλαβε ότι αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες για τη σύνταξη και προώθηση πολυνομοσχεδίου στο οποίο θα συμπεριληφθεί η πλειονότητα των προτάσεών.
Από την πλευρά της η ΠΕΑΛΣ εξέφρασε ικανοποίηση για τις δεσμεύσεις του υπουργού και δήλωσε ότι αναμένει την υλοποίησή τους.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk