Συνελήφθησαν τρια άτομα υπήκοοι Γκάμπια που κατηγορούνται για απάτη

Από τον Μάιο του 2013 τρεις υπήκοοι Γκάμπια εξαπατούσαν πολίτες στους οποίους συστήνονταν ως «πνευματιστές-μελλοντολόγοι». Από την μέχρι στιγμής έρευνα των αστυνομικών εξακριβώθηκε ότι έχουν εξαπατήσει τέσσερα άτομα, από τα οποία απέσπασαν συνολικά χρηματικό ποσό άνω των 40.000 ευρώ.

Από τον Μάιο του 2013 τρεις υπήκοοι Γκάμπια εξαπατούσαν πολίτες στους οποίους συστήνονταν ως «πνευματιστές-μελλοντολόγοι». Από την μέχρι στιγμής έρευνα των αστυνομικών εξακριβώθηκε ότι έχουν εξαπατήσει τέσσερα άτομα, από τα οποία απέσπασαν συνολικά χρηματικό ποσό άνω των 40.000 ευρώ
Οπως διαπιστώθηκε κατά την έρευνα των στελεχών της ΕΛΑΣ που χειρίστηκαν την υπόθεση οι δράστες έπειθαν τα θύματά τους ότι έχουν την ικανότητα να διαχειρίζονται ειδικές πνευματικές δυνάμεις, βάσει των οποίων μπορούν να προβλέπουν το μέλλον καθώς και να επεμβαίνουν σε αυτό, ανάλογα με την επιθυμία του εκάστοτε πελάτη.
Για αυτές τους τις «υπηρεσίες» ζητούσαν και λάμβαναν διάφορα χρηματικά ποσά. Μάλιστα για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν διαμορφώσει με κατάλληλο τρόπο, διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, σε γραφείο «χειρομαντείας, επίλυσης μαγείας, βασκανίας». Εκεί υποδέχονταν πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζοντας διαφόρων ειδών προσωπικά προβλήματα και στο πλαίσιο προσπάθειας επίλυσης αυτών, πείθονταν από τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων και λάμβαναν μέρος, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε διάφορες τελετές «μαγείας».
Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε, αρχικά οι κατηγορούμενοι και προκειμένου να πείσουν τα θύματά τους, δεν ζητούσαν χρήματα. Στη συνέχεια όμως, αφού μεθόδευαν την όλη διαδικασία ώστε οι πελάτες, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το ζήτημά τους, να τους επισκέπτονται παραπάνω από δύο φορές, τους ζητούσαν διάφορα χρηματικά ποσά ως αμοιβή.
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι πελάτες έφερναν αντίρρηση και προκειμένου να υπακούσουν και να δώσουν τα χρήματα, οι κατηγορούμενοι τους εκβίαζαν ότι θα χρησιμοποιήσουν τις «ειδικές» ικανότητες που διαθέτουν με τέτοιο τρόπο ώστε συγγενικά τους πρόσωπα να πάθουν κακό.
Ακόμη οι κατηγορούμενοι για να αποκτήσουν «πελατεία», διαφήμιζαν το γραφείο τους στο διαδίκτυο, καθώς και σε ειδικά διαφημιστικά φυλλάδια τα οποία είχαν εκτυπώσει και διένειμαν.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά την καταγγελία μιας γυναίκας στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας. Αμεσα ξεκίνησε έρευνα και διαπιστώθηκε η παράνομη δράση των τριών αλλοδαπών οι οποίοι συνελήφθησαν στον Άγιο Παντελεήμονα, τη στιγμή που παραλάμβαναν από πελάτη-θύμα τους προσημειωμένο χρηματικό ποσόν.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτες και εκβιάσεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις συνεχίζεται.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk