Κ.Σαββαΐδου:Απρόθυμη να παραιτηθεί – Αυξάνει τις πιέσεις η κυβέρνηση

Αυξάνει την πίεση προς την Κατερίνα Σαββαΐδου η κυβέρνηση ζητώντας της να παραιτηθεί, με κυβερνητικές πηγές να σημειώνουν ότι αποτελεί ζήτημα αρχής το θέμα απομάκρυνσής της από τα καθήκοντά της, και γι’ αυτό θα επιμείνει.

Αυξάνει την πίεση προς την Κατερίνα Σαββαΐδου η κυβέρνηση ζητώντας της να παραιτηθεί, με κυβερνητικές πηγές να σημειώνουν ότι αποτελεί ζήτημα αρχής το θέμα απομάκρυνσής της από τα καθήκοντά της, και γι’ αυτό θα επιμείνει.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν: «Για την κυβέρνηση το ζήτημα είναι θέμα αρχής, καθώς αφορά ζητήματα διαφάνειας. Γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την Σαββαΐδου η παραίτησή της». Υπογραμμίζουν ότι η κ. Σαββαΐδου απολογείται αύριο, Τρίτη, κι αν προκύψει κατάχρηση του ρόλου της σε μια τόσο καθοριστικής σημασίας θέση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιμείνει στην ίδια στάση την οποία κράτησε αυτές τις μέρες.

Οι ίδιες πηγές επικαλούνταν σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο δύο ημέρες πριν από την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, η κυρία Σαββαΐδου έστειλε στην κυβέρνηση σχέδιο τροπολογίας, που προωθούσε την απαλλαγή της από ποινικές ευθύνες, για οποιαδήποτε απόφασή της -συμπεριλαμβανομένων και των εκκρεμών υποθέσεων.

Απρόθυμη να παραιτηθεί

Απρόθυμη να παραιτηθεί εμφανίζεται η γγ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, παρά τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε από τον υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη την περασμένη εβδομάδα που της ζητούσαν να διεκολύνει την κυβέρνηση και να παραιτηθεί, λόγω δικαστικής εμπλοκής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», επί του παρόντος η Σαββαΐδου διαμηνύει μέσω κύκλων της ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, την ώρα που κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως εντός της εβδομάδας θα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα της αποζημίωσής της.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Σαββαΐδου προτίθεται να παραιτηθεί αν της απαγγείλει κατηγορίες την Τετάρτη ο εισαγγελέας.

Νομοσχέδιο, με το οποίο στη θέση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) θα δημιουργηθεί η Ελληνική Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ετοιμάζει η κυβέρνηση καθώς είναι υποχρέωσή της με βάση τα προαπαιτούμενα που έχει συμφωνήσει με τους εταίρους και δανειστές.

Η νέα Αρχή θα έχει διοικητικό συμβούλιο, διευθύνοντα σύμβουλο και αυξημένο βαθμό ανεξαρτησίας από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk