Στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη περί Grexit μετά το δημοψήφισμα, αναφέρεται ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα μνημόνια κ. Δημήτρη Βίτσα και ζητά την πρόσκλησή του στην εξεταστική επιτροπή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην επιστολή: «Οι σημερινές δηλώσεις του πρ.Υπουργού Οικονομικών κ.Βαρουφάκη για την περί Grexit εισήγησή του στον κ.Πρωθυπουργό μετά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, θέτουν ευθέως και αβίαστα θέματα σχετικά με τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του σε σχέση με το μείζον θέμα της ύπαρξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και όχι μόνο(βλ.συνέντευξη Γ.Β. σε αμερικανικό περιοδικό Newstatesman).

Είναι προφανές κύριε Πρόεδρε, πως ενόψει των συγκλονιστικών εξελίξεων που αφορούν τη χώρα και τους πολίτες και των θυσιών που αυτοί θα υποβληθούν προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην EZ, είναι απολύτως αναγκαία η πρόσκληση του κ.Βαρουφάκη στην εξεταστική επιτροπή που εξετάζει την «αντιμετώπιση της δραματικής κρίσης μέσω της πολιτικής των μνημονίων».

Προτείνω κ.Πρόεδρε να μεταφέρετε σε όλα τα μέλη της Επιτροπής την ανωτέρω πρότασή μου, προκειμένου να αποφασίσουμε την κατά προτεραιότητα πρόσκλησή του».