Νέος γύρος για αλλαγή έδρας στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής

Επί ποδός θα είναι και την Παρασκευή το πρωί δήμος και φορείς του Κορυδαλλού που ζητούν την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Επί ποδός θα είναι και την Παρασκευή το πρωί δήμος και φορείς του Κορυδαλλού που ζητούν την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος κ. Σταύρος Κασιμάτης θα επαναφέρει το σχετικό αίτημα προς την έδρα του δικαστηρίου υπενθυμίζοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι ενδοσχολικές και οι πανελλήνιες εξετάσεις και αρκετά σχολικά συγκροτήματα συνορεύουν με τις φυλακές με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η προσέγγιση σε αυτά μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.
Για την Παρασκευή έχει αποφασιστεί η λειτουργία των σχολείων της πόλης -στις προηγούμενες κινητοποιήσεις ήταν κλειστά- εκτός των δημοτικών και νηπιαγωγείων που είναι δίπλα στις φυλακές. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν κλείσει προκειμένου να προετοιμαστούν οι μαθητές για τις εξετάσεις τους.
Η εναλλακτική πρόταση που έχει καταθέσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά είναι ως εξεταστικό κέντρο στις Πανελλαδικές να χρησιμοποιηθεί το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού εφόσον η δίκη συνεχιστεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών, ωστόσο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις ενδοσχολικές εξετάσεις.
Την Τετάρτη το πρωί πάντως κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας που επιχείρησε να κάνει αυτοψία στο ΕΠΑΛ παρεμποδίστηκε από αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα που ζητούσε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετάβαση των παιδιών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία τους για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία σε μια περίοδο που η σχολική κοινότητα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη στις εξετάσεις.
Συγκέντρωση και αίτημα
Εν τω μεταξύ, κάλεσμα στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής (η έναρξη της δίκης έχει οριστεί για τις 11.00) για αντιφασιστική συγκέντρωση στη διασταύρωση της λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη με την οδό Σολωμού, δίπλα στις φυλακές, απευθύνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).
Επίσης αναπάντητη από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο έμεινε το αίτημα από τον δήμαρχο Κορυδαλλού, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη, τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, καθώς και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) προκειμένου να αναλάβει ο υπουργός την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή της δίκης σε άλλη αίθουσα.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι αφού οι υπογράφοντες άκουσαν την πρόεδρο του δικαστηρίου κυρία Μαρία Λεπενιώτη «να επαναλαμβάνει ρητά τη δήλωση στην οποία είχε προβεί και κατά την προηγούμενη δικάσιμο, ότι συμμερίζεται το αίτημα μεταφοράς της δίκης εκτός του Κορυδαλλού, όπως τούτο είχε υποβληθεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά «αν το υπουργείο έχει στη διάθεσή του κατάλληλη αίθουσα είμαστε έτοιμοι να μεταφερθούμε άμεσα. Δεν είμαστε διοικητικοί υπάλληλοι, να απευθύνουμε αιτήματα»» και λαμβάνοντας υπόψη ότι «μετά την Παρασκευή 15.5.2015, ημέρα κατά την οποία ορίστηκε η νέα δικάσιμος προς συνέχιση της δίκης στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ξεκινούν οι πανελλαδικές και ενδοσχολικές εξετάσεις στην περιοχή, σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στον ορισμό της αίθουσας τελετών του Εφετείου Αθηνών για τη συνέχιση της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής μέχρι την κατασκευή της νέας αίθουσας στο χώρο του Εφετείου, όπου θα μεταφερθεί κατά τη δήλωση σας από τον Σεπτέμβριο 2015».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk