Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις στον Κορυδαλλό με αφορμή την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών. Εξω από τις φυλακές επικρατεί ησυχία. Βρίσκονται μόνο τηλεοπτικά συνεργεία, φωτορεπόρτερ και αστυνομικοί. Εξακολουθούν να εισέρχονται μάρτυρες.

Στην αίθουσα έχουν ήδη εισέλθει ο δήμαρχος Κορυδαλλού και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά με το αίτημα να αλλάξει ο χώρος, ενώ μέσα βρίσκεται και ο Γ. Καμίνης.

Οι δρόμοι γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού είναι κλειστοί από νωρίς το πρωί. Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα ασφαλείας στις οδούς Σολωμού, Χοζοβιωτίσσης, Νικηφορίδη και Γρηγορίου Λαμπράκη.

Περίπου 500 άτομα βρίσκονται ήδη κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ μπροστά τους επί της Σολωμού βρίσκονται κλούβες και ΜΑΤ οι οποίοι πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους. Επιτρέπουν πρόσβαση μόνο σε όσους είναι σε λίστες.

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο με περίπου 100 άτομα έχει ξεκινήσει από το Κρατικό Νίκαιας και κατευθύνεται προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

Μικροένταση σημειώθηκε με την παρουσία του βουλευτή του Ποταμιού Νίκου Ορφανού. Μέλη της αντιφασιστικής οργάνωσης τον προπηλάκισαν.

Έξω από τις φυλακές στην πάνω και την πίσω πλευρά τους βρίσκεται ομάδα περίπου 100 μελών της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι αποκλεισμένη από τα ΜΑΤ.

Νωρίτερα, συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο Κορυδαλλού εργαζόμενοι και φορείς της πόλης καθώς επίσης και βουλευτές της Β΄Πειραιά με σύνθημα «Όχι στη δίκη της ΧΑ στον Κορυδαλλό» με σκοπό να φτάσουν στις φυλακές.

Συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ στη διασταύρωση της λεωφόρου Λαμπράκη με την οδό Χρ. Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής). Στην κινητοποίηση συμμετέχει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και η ΑΔΕΔΥ η οποία κηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας (7:30-11:30 πμ) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο στην οποία συμμετέχει η ΠΟΕ – ΟΤΑ και άλλα σωματεία εργαζομένων.

Nαυτεργατικά σωματεία πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας.