Με 71 Tour Operators και τουριστικούς πράκτορες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), οι οποίοι πραγματοποίησαν 142 Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις με ελληνικές επιχειρήσεις, ολοκληρώθηκε το 2ο Greek Deluxe Travel Roadshow στο Ντουμπάι.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλής εισοδηματικής ικανότητας προς την Ελλάδα από πολλά υποσχόμενες αγορές τουρισμού πολυτελείας, όσο και η δημιουργία νέων αποδοτικών συνεργασιών για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι επιχειρήσεις Blue Palace, Electra Hotels & Resorts, Elounda Beach, Grand Resort Lagonissi, Grecotel Hotel and Resorts, The Ixian Grand, New Hotel, Sani Resort και Variety Cruises.
Τις υψηλές δυνατότητες που διαθέτει η Ελλάδα ως προορισμός πολυτελείας επισήμανε στην έναρξη της εκδήλωσης, ο έλληνας πρέσβης στα ΗΑΕ κ. Διονύσιος Ζώης, αναφερόμενος στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τους κατοίκους των ΗΑΕ με τη χώρα. Ο αντιπρόεδρος της Emirates στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ. Badr Abbas εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τονίζοντας ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες, οι οποίες ανοίγουν την αγορά προς την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της προβολής ελληνικών προορισμών τουρισμού πολυτελείας, ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσίασε την Κεντρική Μακεδονία και ο Περιφερειάρχης κ. Γεώργιος Χατζημάρκος το Νότιο Αιγαίο. Στη συνέχεια η Airline Marketing Head του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» κυρία Κατερίνα Πολλάτου, παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξης του αεροδρομίου και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και αναλαμβάνει ο αερολιμένας για την προβολή του προορισμού της Αθήνα. Τα χαρακτηριστικά του ελληνικού προϊόντος τουρισμού πολυτελείας ανέπτυξε η P.R. Manager της Marketing Greece κυρία Αθηνά Βορίλλα.
Η εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν 17 εκπρόσωποι τουριστικών και πολιτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης της περιοχής, συνδιοργανώθηκε από τη Rollerdeck Associates και την Amuse Concept Events, σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Emirates Airlines και υπό την αιγίδα της Marketing Greece. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ υποστηρικτής Φιλοξενίας και Μεταφοράς, ο ταξιδιωτικός οργανισμός Travel Plan.
Η επόμενη προγραμματισμένη «στάση» του 2ου Greek Deluxe Travel Roadshow θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Απριλίου 2015.