Στρατούλης: Ετοιμα τα πρώτα οκτώ νομοσχέδια για εργασιακά θέματα

«Οκτώ νομοσχέδια για τα κοινωνικά εργασιακά θέματα έχει ετοιμάσει και θα καταθέσει αμέσως στη νέα Βουλή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β` Αθήνας, Δημήτρης Στρατούλης.

«Οκτώ νομοσχέδια για τα κοινωνικά εργασιακά θέματα έχει ετοιμάσει και θα καταθέσει αμέσως στη νέα Βουλή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β` Αθήνας, Δημήτρης Στρατούλης.

«Οσον αφορά τα κοινωνικά εργασιακά θέματα, έχουμε συγκροτήσει και επεξεργαστεί τα νομοσχέδια για τα εξής ζητήματα:

Το πρώτο, αφορά την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, μαζί με αυτό αποκατάσταση των ΣΣΕ και η επαναφορά αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

»Το δεύτερο, είναι για την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης για όσους παίρνουν μηνιαία σύνταξη λιγότερη από 700 ευρώ. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και σταδιακά θα πάμε σε αποκατάσταση απωλειών των συντάξεων.

»Το τρίτο, είναι για την κατάργηση των διαθεσιμοτήτων που οδηγούν σε απολύσεις στο Δημόσιο και την αποκατάσταση όσων απολύθηκαν και δεν έχουν βγει σε σύνταξη εξ αυτού του λόγου.

»Το τέταρτο, είναι για την επαναφορά στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας της προστατευτικής από απολύσεις εργατικής νομοθεσίας.

»Το πέμπτο, είναι για την ανασύσταση και αναβάθμιση του έργου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας σε ενιαίο δημόσιο Οργανισμό.

»Το έκτο, είναι για την κατάργηση της χουντικής έμπνευσης δυνατότητας των κυβερνήσεων για πολιτική επιστράτευση των απεργών.

Το έβδομο, αφορά τον τομέα του υπουργείου Εργασίας και είναι για την επαναχορήγηση της μηνιαίας σύνταξης των 360 ευρώ του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς.

Τέλος, είναι και το νομοσχέδιο για την επίλυση επειγόντων ασφαλιστικών προβλημάτων των ελεύθερων επαγγελματικών και για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν τα άτομα με αναπηρία με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, ΚΕΠΑ, που βασανίζονται για πολύ καιρό. Είμαστε πανέτοιμοι με αυτές τις οκτώ νομοθετικές πρωτοβουλίες» τονίζει ο Δημ. Στρατούλης.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις παρεμβάσεις του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα και αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ενεργοποιήσει το μοντέλο Κύπρου για την αναγκαστική απομάκρυνση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, ο Δημ. Στρατούλης τόνισε:

«Αυτά είναι ζητήματα τα οποία θα εξετάσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές. Βασικό είναι, τις λίγες μέρες που έμειναν μέχρι τις εκλογές, ο κ. Στουρνάρας να παίξει τον θεσμικό του ρόλο, όπως και άλλοι θεσμικοί παράγοντες. Να μην ανακατεύονται στην πολιτική αντιπαράθεση των ημερών. Ο ελληνικός λαός είναι ελεύθερος σε μια κυρίαρχη χώρα να ψηφίσει, να κάνει τις δικές του επιλογές και αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον του είναι ο ίδιος ο λαός. Ούτε ο κ. Στουρνάρας, ούτε οι κερδοσκόποι, είτε μέσα είτε έξω από την Ελλάδα, ούτε οι υπαλληλίσκοι της τρόικας».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk