Βουλή: Να επιστρέψουν 6.099 ευρώ ζητείται από τους βουλευτές

Να επιστρέψουν την βουλευτική αποζημίωση που έλαβαν για τον μήνα Ιανουάριο 2015, ζητεί το Τμήμα Εκκαθάρισης Αποζημιώσεων και Δαπανών της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής, από τους βο

Να επιστρέψουν την βουλευτική αποζημίωση που έλαβαν για τον μήνα Ιανουάριο 2015, ζητεί το Τμήμα Εκκαθάρισης Αποζημιώσεων και Δαπανών της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής, από τους βουλευτές.

Η βουλευτική αποζημίωση καταβλήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2014 και αφορούσε τον μήνα Ιανουάριο 2015, δηλαδή προκαταβλήθηκε. Τότε η Βουλή δεν είχε ακόμη διαλυθεί καθώς εκκρεμούσε η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που διενεργήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2014.

Στο σχετικό έγγραφο διευκρινίζεται ότι «η καταβολή της βουλευτικής αποζημίωσης πραγματοποιείται όπως και η πληρωμή των Δημοσίων Υπαλλήλων μέσω της Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών και προκαταβάλλεται για κάθε μήνα στις 27 του προηγουμένου μηνός». Έτσι, ζητείται από τους βουλευτές να επιστρέψουν την προκαταβληθείσα αποζημίωση, κάτι που αφορά το καθαρό ποσό συμπεριλαμβανομένων των δανείων που τυχόν έχουν λάβει καθώς και τυχόν υπολοίπου αχρεωστήτως καταβληθέντων που θα παρακρατούνταν σε δόσεις. Το ποσό, το οποίο ανέρχεται σε 6.099 ευρώ, πρέπει να καταβληθεί εντός 10 ημερών με τραπεζική επιταγή υπέρ Ελληνικού Δημοσίου σε οποιαδήποτε ΔΟΥ της επικράτειας.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk