Η υποχρέωση του ΠαΣοΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, η υποχρέωση μιας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας και ευθύνης που πρέπει να σχηματιστεί, είναι να δώσει τόπο στα νέα παιδιά, να δώσει τη δυνατότητα μέσα από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο να αξιοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις που υπάρχουν στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του
ΠαΣοΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των PES activists του Ευρωπαϊκού Φεντεραλιστικού Κόμματος (ΕΦΕΚ) και της νεολαίας ΠαΣοΚ.

Η συνάντηση είχε ως επίκεντρο θέματα που αφορούν τη νέα γενιά και πραγματοποιήθηκε ενόψει εκδήλωσης που διοργανώνει την Τρίτη το ΠαΣοΚ- Δημοκρατική Παράταξη για τους νέους και πρωτοεμφανιζόμενους υποψήφιους του.

Ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε από την ομάδα πρωτοβουλίας που οργανώνει την εκδήλωση, γιατί, όπως επισήμανε, «θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε αυτό το κεφάλαιο του προγράμματός μας».

«Μέσα στην ένταση της προεκλογικής αντιπαράθεσης μιλάμε συνεχώς για το «ποια κυβέρνηση», «ποια αντιπολίτευση», «τι θα γίνει με τη διαπραγμάτευση» και ξεχνάμε πως το πιο ουσιαστικό ζήτημα είναι η νέα γενιά, τα κορίτσια, τα αγόρια της Ελλάδας, οι άνθρωποι που παίρνουν τη σκυτάλη, αυτοί που ζουν κάτω από την αγωνία της ανεργίας, παιδιά με πολλά προσόντα, με πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, με ιδέες, με ένα πανίσχυρο διανοητικό κεφάλαιο που θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο και δεν μπορούν» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Η δική μας υποχρέωση, του ΠαΣοΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, η υποχρέωση μιας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας και ευθύνης που πρέπει να σχηματιστεί, είναι να δώσει τόπο στα παιδιά αυτά, να δώσει τη δυνατότητα μέσα από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο να αξιοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις που έχουμε στη χώρα μας, οι οποίες είναι ευτυχώς πολλές, γιατί μας έχει προικίσει η φύση κι ο Θεός κι έχουμε μια ωραία γη, αλλά κυρίως έχουμε ανθρώπους με τεράστια προσόντα που διακρίνονται στο εξωτερικό» υπογράμμισε.