Συναινεί στην έκδοσή του στο Βέλγιο ο αλγερινός ύποπτος

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε την Τρίτη, στις 12.30, 33χρονος Αλγερινός ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Στον Εισαγγελέα Εκδόσεων οδηγήθηκε, την Τρίτη, ο νεαρός Αλγερινός σε βάρος του οποίου εκδόθηκε, χθες το μεσημέρι, από τις βελγικές Αρχές ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός Αλγερινός δεν προέβαλλε αντιρρήσεις για την διαδικασία και συναίνεσε στην έκδοση του ενώπιον της βελγικής Δικαιοσύνης.

Ο 33χρονος Αλγερινός εντοπίστηκε το Σάββατο στο Παγκράτι, μετά από αίτημα συνδρομής, που διαβίβασαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ελληνική Αστυνομία, οι Βελγικές Αρχές, στο πλαίσιο σχετικής δικαστικής έρευνας.
Την Κυριακή υπήρξε σύγχυση για τον 33χρονο. Αρχικά η βελγική εισαγγελία απάντησε εγγράφως ότι δεν προκύπτει σχέση με την ομάδα τζιχαντιστών και επομένως μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος.
Οι αστυνομικοί άφησαν ελεύθερο τον έναν από τους δυο προσαχθέντες (οι πρώτες πληροφορίες το Σάββατο έκαναν λόγο για τέσσερις προσαγωγές), κράτησαν όμως τον 33χρονο, προκειμένου να του πάρουν συμπληρωματική κατάθεση και να εξαντλήσουν όλα τις πιθανότητες για τυχόν εμπλοκή του.
Ταυτόχρονα είχε ζητηθεί και η άρση απορρήτου για το κινητό τηλέφωνο του Αλγερινού, για να διαπιστωθεί αν πράγματι έχει τηλεφωνήσει σε άτομα που σχετίζονται με την ομάδα τζιχαντιστών που εξαρθρώθηκε στο Βέλγιο. Πληροφορίες αργά το βράδυ του Σαββάτου ανέφεραν πως ο 33χρονος είχε στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο ήταν υπό παρακολούθηση από τις βελγικές Αρχές.
Και ενώ οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να τον αφήσουν, οι βέλγοι εισαγγελείς επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τις ελληνικές αρχές ζητώντας την σύλληψη και την έκδοσή του.
«Περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων της έρευνάς μας μάς έδωσαν επαρκείς λόγους για να ζητήσουμε την έκδοση ενός από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες από τις ελληνικές αρχές» ανέφερε το γραφείο των ομοσπονδιακών εισαγγελέων. Σύμφωνα με πληροφορίες από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώθηκε ότι από το κινητό τηλέφωνο που κατασχέθηκαν είχαν γίνει επικοινωνίες στο Βέλγιο σε άτομο που έχει σχέση με την ομάδα των τζιχαντιστών.
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk