Οι New York Times σκιαγραφούν τον Αλέξη Τσίπρα

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής συζήτησης» τονίζει η αρθρογράφος των New York Times, Σούζαν Ντάλεϊ, η οποία σκιαγραφεί το προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα, ο κ. Τσίπρας είναι πιο πιθανό να μιλήσει για διαπραγμάτευση και για την ανάγκη δημιουργίας ενός «σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους», χωρίς διαφθορά, παρά να υποστηρίξει τη χρεοκοπία» τονίζει το άρθρο.

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής συζήτησης» τονίζει η αρθρογράφος των New York Times, Σούζαν Ντάλεϊ, η οποία σκιαγραφεί το προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά από τόσα χρόνια, στα οποία οι Έλληνες έχουν δει λίγο ή καθόλου όφελος από τις πολιτικές σκληρής λιτότητας και με την κυβέρνηση ανήμπορη να εκτελέσει βασικές λειτουργίες, όπως η συγκέντρωση φόρων, ο κ. Τσίπρας προσφέρει στους ψηφοφόρους ένα λαϊκιστικό όραμα, στο οποίο αυτοί έρχονται πρώτοι» υποστηρίζει.

«Ο Αλέξης Τσίπρας, ο υποψήφιος της Αριστεράς που μπορεί κάλλιστα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας το επόμενο Σαββατοκύριακο, δεχόταν πρόσφατα ερωτήσεις από το κοινό στο Twitter» επισημαίνεται στην εφημερίδα της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας ότι σε μια από τις ερωτήσεις είπε ότι «δεν πρόκειται να υποσχεθούμε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε».

Στο δημοσίευμα περιγράφεται, μεταξύ άλλων, η προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι το 2012 «αποτελούσε «φονική πρόκληση για το ευρώ, την ΕΕ, ακόμη και την παγκόσμια οικονομία».

Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο των New York Times, «σήμερα έχει μαλακώσει τη ρητορική του και κάνει επαφές με ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο, ακόμη και με εκείνους που έχουν διαφορετικές απόψεις».

«Σήμερα, ο κ. Τσίπρας είναι πιο πιθανό να μιλήσει για διαπραγμάτευση και για την ανάγκη δημιουργίας ενός «σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους», χωρίς διαφθορά, παρά να υποστηρίξει τη χρεοκοπία» τονίζεται.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έκανε σαφές ότι αναμένει από την Ευρώπη και ειδικότερα από την Γερμανία, παραχωρήσεις σχετικά με το δυσβάσταχτο χρέος της χώρας».

«Σε μια περίοδο που η Ιταλία και η Γαλλία, μεταξύ άλλων χωρών, αμφισβητούν τη γερμανική ορθοδοξία περί λιτότητας, ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής συζήτησης».

Τέλος, σημειώνεται η αναφορά του κ. Τσίπρα ότι «εμείς δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τις δυνάμεις που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk