• Αναζήτηση
 • Σαμαράς: Η χώρα χρειάζεται «ένα δυνατό τιμόνι»

  Αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς καθώς, όπως είπε, οι πολίτες που πιστεύουν πραγματικά στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στις μεταρρυθμίσεις που κάνει η Ευρώπη, είναι συντριπτικά περισσότεροι. Έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως έχει «αντιευρωπαϊκές και τριτοκοσμικές ιδεοληψίες» και πως θέλει «να κάνει τους Έλληνες πειραματόζωα».

  «Είμαστε πολύ κοντά στην απογείωση, αλλά έχουμε φτάσει και πολύ κοντά στην καθίζηση… Πολύ κοντά στο καλύτερο, αλλά και στο χειρότερο» προειδοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς.

  Σε συνέντευξή του στον Σκάϊ, τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται «ένα δυνατό τιμόνι» και χαρακτηρίζει «καλαμπούρι» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευρωπαϊκό κόμμα.

  Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μια κυβέρνησή του θα συμφωνήσει με τους δανειστές και θα έχει 7,2 δισ. ευρώ για να πληρώσει τις υποχρεώσεις, αλλιώς προειδοποίησε ότι «θα πρέπει να βάλεις χέρι στις καταθέσεις των πολιτών… Ο κ. Γλέζος πρώτος το είχε πει αυτό, εγώ δεν το έχω σκεφτεί ούτε ως εναλλακτική (…) μαχαίρι στις καταθέσεις θα ήταν η απόλυτη καταστροφή της οικονομίας.»

  Πρόσθεσε ότι «θα φτιάξουμε και προληπτική γραμμή στήριξης για προστασία από τους κερδοσκόπους στις αγορές, ενώ θα υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, ώστε να δοθούν χρήματα όπου υπάρχει πόνος και κοινωνική αδικία, ενώ αναγνώρισε ότι υπάρχει επώδυνη λιτότητα, ότι υπάρχουν αδικίες, και γι’ αυτό θα γίνουν φοροελαφρύνσεις και δεν θα υπάρχουν άλλα μέτρα.

  «Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αγορά θα παγώσει, οι αγορές μας εγκαταλείπουν, η οικονομία θα παγώσει και θα επιστρέψουμε στην ύφεση» τόνισε.

  Για το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είναι στα όρια του στατιστικού λάθους η διαφορά. «Ο κόσμος αγωνιά για την ανάπτυξη, αγωνιά να φύγουμε από την ύφεση, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Βαβέλ… ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ του γύρισαν την πλάτη, και οι ΑΝΕΛ αντιευρωπαϊστές είναι αν μπουν στη Βουλή, τώρα βγήκε το παραμύθι ότι θα είναι αυτοδύναμοι» είπε.

  Στον αντίποδα ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι «σύμμαχοί μας θα είναι όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, έπειτα από 60 χρόνια έκανα κυβέρνηση συνεργασίας που παρήγαγε έργο και αποκτήσαμε τεράστια πείρα στις συνεργασίες.»

  Σαμαράς στον ΑΝΤ1

  Αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς καθώς, όπως είπε, οι πολίτες που πιστεύουν πραγματικά στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στις μεταρρυθμίσεις που κάνει η Ευρώπη, είναι συντριπτικά περισσότεροι.

  Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν πιστεύει ότι «ο Έλληνας πολίτης θα αφήσει ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτές τις περίεργες αντιευρωπαϊκές ιδεοληψίες του, τριτοκοσμικές ιδεοληψίες, να εκλεγεί κυβέρνηση, να κάνει τους Έλληνες πειραματόζωα», επισημαίνοντας πως όλο το παιχνίδι παίζεται στο ποιος θα είναι το πρώτο κόμμα για να πάρει τις 50 έδρες.

  «Για αυτό και πρέπει ο βασικός κορμός σε μια κυβέρνηση να είναι ο ευρωπαϊκός κορμός της ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως δεν θα πάει σε debate με τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε «υβριστή» και «αλαζόνα», έκανε λόγο για «πολιτικό χουλιγκανισμό» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως δεν νομιμοποιεί την πολιτική αθλιότητα.

  Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιδιώκει να κάνει την Ελλάδα Βενεζουέλα της Ευρώπης και τον Αλέξη Τσίπρα πως ρισκάρει τα πάντα και παίζει την Ελλάδα στα ζάρια.

  «Τα μνημόνια μάς έχει πει ότι θα τα σκίσει, ότι θα τα καταργήσει, ότι θα τα επαναδιαπραγματευτεί όλη αυτή τη σχέση με τους Ευρωπαίους, ότι μπορεί να κάνει ειδική σχέση, ότι θα φύγει από την Ευρωζώνη, ότι θα συνεργαστεί με τις αγορές, μεταξύ τους είναι μπερδεμένοι. Αλλά όσο και αν μπερδεύονται μεταξύ τους, ο καθένας τους λέει πράγματα τα οποία αποτελούν μονομερείς ενέργειες, οι οποίες ενέργειες αυτές είναι έξω από τους κανόνες της Ευρώπης και έξω από τους κανόνες του Ευρώ. Αλλά αυτό δεν τους ενδιαφέρει. Το έχω πει και το πιστεύω. Ρισκάρουν τα πάντα. Παίζουν την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

  Ο πρωθυπουργός δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί την επόμενη μέρα των εκλογών με όλες εκείνες τις δυνάμεις που επιδιώκουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ενέταξε στο λεξιλόγιό του τη λέξη «αυτοδυναμία» που ουσιαστικά σημαίνει αδυναμία συνεργασίας.

  Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει με κανέναν καθώς ήδη το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ του έχουν κλείσει την πόρτα. Όσον αφορά το θέμα της προσφυγής των τραπεζών στον ELA επεσήμανε πως η ελληνική πραγματικότητα και οι αγορές αντιδρούν.

  «Είχα προειδοποιήσει να αφήσουν την κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία της. Το είχε προειδοποιήσει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Όμως έγινε αυτή η συμμαχία των αντιευρωπαϊκών κομμάτων στη Βουλή, αυτό μας οδήγησε σε εκλογές. Και η ελληνική πραγματικότητα σήμερα αντιδρά. Και οι ευρωπαϊκές αγορές αντιδρούν. Και αν τα αφήσουμε έτσι τα πράγματα, θα ξαναγίνουμε δυο φορές όμηροι των δανειστών μας και των ξένων» τόνισε.

  Σε ερώτηση για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε σίγουρος πως μπορεί να κλείσει τη συμφωνία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και να εκταμιευθεί η δόση των 7,2 δισ., ενώ θα ακολουθήσει η συμφωνία για την επόμενη μέρα.

  «Στο διάστημα αυτό, εγώ θα διαπραγματευτώ με τους εταίρους μας, θα προχωρήσω στην ελάφρυνση του χρέους, αυτό που λέμε «βοήθεια χρέους»: με χαμηλότερα επιτόκια, με επιμήκυνση της περιόδου εξόφλησης των δανείων μας, δηλαδή τα χρεολύσια να τα πληρώνεις αργότερα. Και αυτό ουσιαστικά θα είναι μια σταδιακή μείωση του χρέους μας, που θα μας εξοικονομήσει, γύρω στα 2-3 δισ. κάθε χρόνο και θα μας βοηθήσει έτσι στο μεγάλο σχέδιο, όραμα που έχουμε μπροστά μας που είναι να προχωρήσουμε σε φορο-ελαφρύνσεις. Αλλά και σε αποκατάσταση βεβαίως των αδικιών που έχουν γίνει» τόνισε.

  Αναφερόμενος στις φορο-ελαφρύνσεις ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε 15% φόρο σε όλα τα επιχειρηματικά κέρδη από 25% που είναι τώρα και σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ με πρόσθετη μείωση της τάξης του 7%. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ πως θα επιβάλλει νέους φόρους στη μεσαία τάξη.

  «Και που όπως όλα δείχνουν, θα είναι τετραπλάσιος για τη μεσαία τάξη! Γιατί εκεί οδηγεί. Δεν λένε ποιους θα φορολογήσουν. Δεν λένε πόσο θα τους φορολογήσουν. Λένε θα κατεβάσουν τα 2,65 δισεκατομμύρια του ΕΝΦΙΑ σε 2, αλλά δεν λένε ποιος θα πληρώσει τη διαφορά; Από πού θα βρούνε και τα δύο. Και αλήθεια είναι ότι είναι η μεσαία τάξη» δήλωσε.

  Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσει τον ανώτατο συντελεστή φορολογίας στο 60% την ώρα που ο ίδιος έχει δεσμευτεί για μείωση.


  Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεντεύξεις Σαμαρά

  «Ο επικεφαλής του πειράματος με την ονομασία μνημόνιο έχει το θράσος να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να κάνει τη χώρα πειραματόζωο» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις τελευταίες συνεντεύξεις του πρωθυπουργού.

  «Ο πρωθυπουργός που ταυτίστηκε με τους περισσότερους και πιο άδικους φόρους που γνώρισε ο τόπος, που διέλυσε τα μεσαία στρώματα, που έκανε τους φτωχούς φτωχότερους, που εκτίναξε την ανεργία και που απαξίωσε τους αγρότες, καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για κρυφή ατζέντα. Όμως το περιεχόμενο του e-mail Χαρδούβελη για μειώσεις στις συντάξεις, νέους φόρους και νέα μέτρα φέρνει την υπογραφή του» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

  «Ο κ. Σαμαράς λέει ψέματα όταν αναφέρεται στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όμως λέει ψέματα και κρύβεται και όταν αναφέρεται στις δικές του προθέσεις. «Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα παραμερίσει τους ψεύτες πολιτικούς σαν τον κ. Σαμαρά» τονίζει.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk