ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ισχύουν τα περί μη αποδοχής των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ

Τα περί μη αποδοχής των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ «κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση μας», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας δημοσίευμα του γερμανιικού περιοδικού Der Spiegel.

Τα περί μη αποδοχής των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ «κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση μας», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι το πραγματικό ερώτημα που καλείται να απαντήσει ο κ. Σαμαράς είναι να ξεκαθαρίσει ποια είναι η θέση του μπροστά στην επικείμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ σχετικά με την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων, αλλά και την πρόθεση του κ. Ντράγκι να αυξήσει την ρευστότητα του ευρωσυστήματος.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, τα ελληνικά κρατικά ομόλογα θα εξαιρεθούν από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς δεν πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια ποιοτητας.

Επίσης, το περιοδικό αναφέρει ότι ο Μάριο Ντράγκι θέλει να βάλει ανώτατο όριο στην επαναγορά ομολόγων στο 20-25% του δημόσιου χρέους της κάθε χώρας.

Επιπλέον, προκειμένου να πρέπει ένα κράτος, π.χ. η Γερμανία, να αναλάβει τον κίνδυνο επισφαλέστερων ομολόγων, όπως της Πορτογαλίας, η κάθε εθνική Κεντρική Τράπεζα θα αγοράζει και θα διατηρεί ομόλογα της ίδιας της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk