Παπανδρέου: Μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού

Την πορεία της Ελλάδας προς τα εμπρός θέλει να εγγυηθεί το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το οποίο δεν θα αφήσει κανέναν να πάει τη χώρα πίσω, τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην Ξάνθη.

Την πορεία της Ελλάδας προς τα εμπρός θέλει να εγγυηθεί το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το οποίο δεν θα αφήσει κανέναν να πάει τη χώρα πίσω, τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην Ξάνθη.

«Σηκώστε το Κίνημά μας όσο ψηλότερα γίνεται» ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου από τους πολίτες στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και σημείωσε:

«Θέλουμε πολιτικούς που συγκρούονται για προοδευτικές αλλαγές, ή πολιτικούς που δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα; Η παρουσία του Κινήματος μας στη Βουλή θα επιβάλλει την πολιτική της πραγματικής αλλαγής. Θα επιβάλει την επανάσταση του αυτονόητου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. ‘Αλλοι κοιτάνε παιχνίδια εξουσίας, εμείς πονάμε και μιλάμε για την ουσία, για την Ελλάδα»

Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε σε όσους δηλώνουν απογοητευμένοι από την πολιτική και με αφορμή και όσα έγιναν στο Παρίσι, επισήμανε ότι η πολιτική είναι εδώ και επηρεάζει τη ζωή μας, ακόμα κι αν θέλουμε να είμαστε αμέτοχοι.

«Δείτε τι συνέβη στο Παρίσι» είπε και συνέχισε: «’Ανθρωποι που έδιναν με τις πένες τους μάχες για ιδέες, σκοτώθηκαν από όπλα τρομοκρατών. Μια χώρα παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης, έχει μπει στο στόχαστρο τρομοκρατών που θέλουν να επιβάλλον το φόβο. Που δήθεν στο όνομα του Ισλάμ, πλήττουν όλους τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους. Καλλιεργώντας τον τρόμο, ενισχύοντας την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Δίνοντας τροφή στην δημαγωγική ακροδεξιά και στα φασιστοειδή. Μπροστά σε όλα αυτά, εμείς τι κάνουμε; Σωπαίνουμε; Αδιαφορούμε;».

Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως πρωθυπουργός και παρατήρησε:

«Μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού. Ερχόμαστε γιατί πιστεύουμε στην κρίση του λαού! Κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα στην ιστορική διαδρομή των δυνάμεων της προόδου, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού στην Ελλάδα! Δεν επιλέξαμε τον εύκολο δρόμο του βολέματος σε μια βουλευτική έδρα. Επιλέγουμε το δύσκολο δρόμο μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες!Όπως ο Αντρέας το 1974! Ενάντια στο κομματικό κατεστημένο!».

Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και υπογράμμισε: «Ακούω από τους βουλευτές και τους φίλους του Κινήματός μας, ότι στη Θράκη η μεινότητα εμπιστεύεται τον Παπανδρέου. Και χαίρομαι γιατί η κατεύθυνση της πολιτικής μου, από όποιες θέσεις κι αν πέρασα ήταν να υπάρχει αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης.

» Δούλεψα, παλέψαμε ενάντια σε σκληρές και συντηρητικές νοοτροπίες που ήθελαν τους πολίτες της Ξάνθης και Ροδόπης διχασμένους. Πάλεψα ενάντια στις απαγορεύσεις, στους αποκλεισμούς στη ζωή και τη μόρφωση των μουσουλμάνων συμπολιτών μας. Με τη θετική διάκριση του 5 τοις χιλίοις για την εισαγωγή των παιδιών της μειονότητας, εμπλουτίστηκε η περιοχή με εκατοντάδες μουσουλμάνους νέους επιστήμονες, απόφοιτους ελληνικών πανεπιστημίων και αισθάνομαι προσωπικά δικαιωμένος για το λόγο αυτό.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk