Τσίπρας: Λάθος ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πληρώνονται φόροι

Τις βασικές προτεραιότητες του κόμματός του ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας, το βράδυ της Τετάρτης, σε ερωτήσεις χρηστών του Twitter.

Τις βασικές προτεραιότητες του κόμματός του ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας, το βράδυ της Τετάρτης, σε ερωτήσεις χρηστών του Twitter, οι οποίοι έδειξαν μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναβάζοντας ψηλά στην κατάταξη των συζητήσεων στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης το #asktsipras.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, είπε «όχι» στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών και στην υπερφορολόγηση και υπέρ ενός δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος.

Δεσμεύτηκε ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει» και, με αφορμή την επίσκεψη του Μαριάνο Ραχόι στην Αθήνα, σημείωσε ότι «η Δεξιά κυβέρνηση της Ισπανίας έχει χρεοκοπήσει πολιτικά με τους πλειστηριασμούς».

Ερωτηθείς αν έχει στόχο να καταργήσει τον ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι έχει στόχο να τον μειώσει, αλλά δεν μπορεί να τον καταργήσει.

«Είναι λανθασμένο να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι με το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση οι πολίτες δεν θα πληρώνουν καθόλου φόρους» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι το κόμμα του και ο ίδιος θέλουν αναδιανομή και φορολόγηση του πλούτου.

Με το «δεν πληρώνω καθόλου φόρους» δεν θα μπορεί το κράτος να σταθεί τα πόδια τους, πρόσθεσε. Χωρίς φόρους δεν χρηματοδοτούνται οι κοινωνικές δομές, συμπλήρωσε.

Στο θέμα της αντιμετώπισης της διαφθοράς, ο κ. Τσίπρας μίλησε για ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα τεθούν υπό την εποπτεία του ίδιου του πρωθυπουργού με κατάλληλη διοικητική δομή εντός της κυβέρνησης.

Η τιμωρία είναι σημαντική, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «το θέμα είναι να σταματήσει το «πάρτι»». Ο ίδιος είπε ότι έχει την πολιτική βούληση για τον έλεγχο στις λίστες, καθώς και την πολιτική βούληση να συγκρουστεί.

«Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι η σημαντικότερη προτεραιότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο δημόσιο τομέα, ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε ότι χρειάζεται μία ριζική μεταρρύθμιση, όχι όμως όπως έγινε από την τρόικα και τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά.

«Εμείς θέλουμε ένα παραγωγικό δημόσιο τομέα, θέλουμε αλλαγές και τομές που θα κάνουν ανταποδοτικό το ρόλο του δημόσιου τομέα» με κριτήριο την αποτελεσματικότητα, είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ χαρακτήρισε ισοπεδωτική την αντίληψη του δημόσιου υπαλλήλου που εργάζεται σε ένα προνομιακό εργασιακό καθεστώς.

«Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύουν σε δύσκολες συνθήκες υπερασπιζόμενοι το κοινωνικό κράτος» τόνισε, ενώ σημείωσε ότι «αυτά δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη». Δεν αρκεί το κυβερνητικό σχέδιο -παρατήρησε- απαιτείται να αλλάξει και η νοοτροπία των ανθρώπων. «Γι’ αυτό όμως απαιτείται ένα διαφορετικό πολιτικό κλίμα» όπως συμπλήρωσε.

Εξάλλου χαρακτήρισε στρατηγικής σημασίας τη στήριξη της δημόσιας υγείας και εξέφρασε την πρόθεσή του να γίνουν στοχευμένες προσλήψεις για κάλυψη αναγκών στο κοινωνικό κράτος.

Για τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι είναι αναγκαίος ο «εξορθολογισμός» των σχέσεών τους. Πιστεύω στον διακριτό ρόλο -πρόσθεσε- και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αυτό μπορεί να προκύψει μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο.

Σε ό,τι αφορά στα ΑΕΙ, χαρακτήρισε το νόμο Διαμαντοπούλου «εκδικητικό για το ελληνικό πανεπιστήμιο» και δήλωσε ότι έχει στόχο να κάνει αλλαγές με διάλογο. Εμείς -δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- έχουμε στόχο να διευκολύνουμε τα πανεπιστήμια να επιβιώσουνε και να αποκαταστήσουμε τις μεγάλες αδικίες.

Για το μεταναστευτικό, ο κ. Τσίπρας μίλησε για κατάργηση των κέντρων κράτησης και δημιουργία κέντρων ανθρώπινης φιλοξενίας, ενώ τάχθηκε υπέρ του να δίνεται η ιθαγένεια στα παιδιά που γεννιούνται στη χώρας μας.

Για την αστυνομία, ο κ. Τσίπρας μίλησε για ανάγκη μίας συνολικής μεταρρύθμισης ώστε να εκδημοκρατιστεί και να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στο ρόλο και στο έργο της.

«Θέλουμε καλύτερη αστυνόμευση, όχι αστυνομοκρατία» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και διευκρίνισε ότι πρόθεση του κόμματός του είναι όχι να αφοπλίσει την αστυνομία, αλλά να αφοπλίσει όσους έρχονται σε επαφή με διαδηλωτές.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αντισυνταγματικές της φυλακές Τύπου Γ’ για τις οποίες η αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ «είναι δεδομένη» και μίλησε για συνολικές παρεμβάσεις για την άθλια κατάσταση στις φυλακές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε μία εξεταστική επιτροπή «για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, χωρίς ρεβανσισμούς», ενώ αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις των τελευταίων ετών τις χαρακτήρισε ξεπούλημα για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα, που δεν βοήθησαν στη μείωση του χρέους.

«Το ΤΑΙΠΕΔ ήταν εκτροφείο σκανδάλων» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι στο κόμμα του δεν είναι κρατιστές, πιστεύουν όμως ότι στρατηγικής σημασίας οργανισμοί (νερό, ηλεκτρισμός) καθώς και κερδοφόροι οργανισμοί, όπως ο ΟΠΑΠ, δεν μπορεί να είναι σε ιδιώτες.

Για την αφίσα της συζήτησης, που κατηγορήθηκε από ορισμένα στελέχη της ΝΔ ως προσβλητική για το θρησκευτικό συναίσθημα και τα ιερά σύμβολα, είπε ότι είναι αυτοσαρκαστική. «Δεν είμαστε στην εποχή του Μεσαίωνα» πρόσθεσε.


Τα trollαρίσματα της Διαδικτυακής συνέντευξης

Φωτιά πήραν τα πληκτρολόγια των… τρολ με τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα μέσω twitter.

To hashtag (#asktsipras) που δημιουργήθηκε για να υποβάλλονται ερωτήσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «πλημμύρισε» από τρολιές κάθε είδους.

Εκτός των αναμενόμενων ύβρεων και ειρωνικών σχολίων, τα τρολ είχαν πολλών ειδών απορίες. Άλλοι εξέφρασαν τις ποδοσφαιρικές ανησυχίες τους, άλλοι ζητούσαν αγωνιωδώς συμβουλές για τα ερωτικά τους και άλλοι απλώς ήθελαν να μάθουν από… επίσημα χείλη τι θα γίνει παρακάτω στις αγαπημένες τους τηλεοπτικές σειρές:

Το περιστέρι ήταν ‘ρσενικό για θηλυκό; #asktsipras

— D. Papageorgakis (@dionysisp) January 14, 2015

Θα μας δώσεις τον Μιχελογιαννάκη να παίξουμε μπιζ; #asktsipras

— Δραχμαντινετζάντ ? (@giopso) January 14, 2015

Σύντροφε Αλέξη έγινες το γλέντι του Twitter. Γελάει ο κόσμος… Να το επαναλάβουμε κι αύριο; #asktsipras

— Spyros Blatsios (@SpyrosBlatsios) January 14, 2015

Dear Alexis, should we book holiday to Greece next summer or will you all come over to see us? xxxx….#asktsipras

— Alexia (@alexia_mail) January 14, 2015

Facebook, twitter ή Badoo; #asktsipras

— Thimios Voulgaris (@ThimioV) January 14, 2015

#asktsipras to be or not to be?

— μαρήηη εκλαίρ (@maryypoppins85) January 14, 2015

Η ώρα που όλοι περιμέναμε. Αρχίζει το τρολάρισμα… #asktsipras

— xristos (@xsview) January 14, 2015

Ποιος θα κερδίσει το #dwts5 ?? #askTsipras

— Τσαπερδονης (@tsaperdonis) January 14, 2015

#askTsipras πόσο πάνε οι ντομάτες στην Λαϊκή;

— Conte •|• (@GISconte) January 14, 2015

Πόσες κουταλιές λεμόνι βάζετε στην αυγολέμονη σας; #asktsipras

— Νεόφυτος (@neophytos) January 14, 2015

Να ζει κανείς ή να συζεί ?? #asktsipras

— ΧΑΜΟΥΤΖΟΥ (@dpatsi) January 14, 2015

@I_Cynical: Ισχύουν οι φήμες ότι θα παρέχεται δωρεάν ψυχιατρική φροντίδα ή θα την βγάζουμε πάλι στο twitter; #asktsipras”τουιτερ

— αλλαξω-κολιες (@mandamsin) January 14, 2015

Αλέξη, η Περιστέρα τι κάνει;;;Τα παιδιά στο σπίτι όλοι καλά;;;;#asktsipras

— Εγώ είμαι ο… (@volonero) January 14, 2015

Θα παω για καφε με τον @risinggalaxy ? #asktsipras

— ? (@nightskia) January 14, 2015

Πώς θα τελειώσει το Homeland; #asktsipras

— Platypus (@gurguku) January 14, 2015

Εχεις καμια καλη ταινία να προτείνεις για να κατεβάσω αποψε; #asktsipras

— Influences Only (@Influences_Only) January 14, 2015

Αλέξη θα μου απαντήσεις ; Τσακώνεστε με τον ΓΑΠ στο σπίτι ;;;#asktsipras #parodia_tsipras

— Spiros Telonis (@telonis_s) January 14, 2015

Αξίζει να παίξω πόκερ με γαυρο ή θα με κερδίσει στα χαρτιά?? #asktsipras

— bill_zen (@bill_zen_master) January 14, 2015

Προλαβαίνω να παίξω άσσο την Καλλονή με τον ΠΑΟΚ; #asktsipras

— Τρογλένιος (@Trollingun) January 14, 2015

-Μαμά να πάρω ζακέτα; –#asktsipras

— νοικοκυροκόριτσο .¦ (@noikokura) January 14, 2015

Τι θα γίνει στην #ekdromi?? #asktsipras #ant1

— Sophia Sophia (@SophiA_leo9) January 14, 2015

Αλέξη μικρός άλλαζες κούρεμα κάθε χρόνο..Τώρα γιατί κόλλησες με αυτό το λουκ?? Με κοτσίδα παίρνεις και αυτοδυναμία.. #asktsipras

Αυτη τη στιγμη καπου πανω στον πλανητη καποιοι γκουγκλαρουν »who is tsipras» #asktsipras

— it’s_despi (@missdespi) January 14, 2015

#asktsipras Τι ζώδιο είναι?

— Vipera Vip (@ViperaVip) January 14, 2015

Θα μου κάνει poke back; #asktsipras

— Θαλαμοφύλακας + (@NickDrosidis) January 14, 2015

Η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα Super League 2015-2016; #asktsipras

Τι προτείνεις για delivery απόψε; Πιτόγυρο, πίτσα, ή burger με πατάτες; #asktsipras

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk