Φερχόφστατ-Θεοδωράκης: Να σταματήσει η συζήτηση περί Grexit

Οι εκλογές στην Ελλάδα και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του Γκι Φερχόφστατ με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και να δυναμώσει η συζήτηση για την ανάπτυξη των χωρών του Νότου.

Οι εκλογές στην Ελλάδα και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη τέθηκαν επί τάπητος στην τηλεφωνική επικοινωνία του Γκι Φερχόφστατ με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για πιθανή έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και να δυναμώσει η συζήτηση για την ανάπτυξη των χωρών του Νότου.

Ο Γκι Φερχόφστατ τόνισε στον επικεφαλής του Ποταμιού ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει χωρίς άλλη καθυστέρηση το πρόβλημα της ανεργίας των νέων που μαστίζει τον Νότο και βέβαια την Ελλάδα.

Εξέφρασε την ανησυχία του για το αν θα επικρατήσουν στην Ελλάδα λαϊκίστικες ή αντιευρωπαϊκές απόψεις, είτε από αριστερά είτε από δεξιά και μετέφερε στον Σταύρο Θεοδωράκη τα συγχαρητήρια του που το Ποτάμι εξελίσσεται σε ένα Κίνημα με στέρεες απόψεις και προοδευτικές λύσεις.

«Όλοι οι σύμμαχοι της Ελλάδας στην Ευρώπη προσβλέπουν σε ένα ισχυρό Ποτάμι που θα δυναμώσει τις σχέσεις των ελλήνων με τους λαούς της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Φιλελεύθερων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ευχαρίστησε τον Γκι Φερχόφστατ για την στήριξη του και του εξήγησε ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλο δρόμο πέρα από μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα προωθήσει αλλαγές προς όφελος των πολλών.

«Ήδη στο Ποτάμι συγκεντρώνονται οι δυνάμεις της λογικής και των μεταρρυθμίσεων, προοδευτικοί φιλελεύθεροι, αριστεροί μεταρρυθμιστές, σοσιαλδημοκράτες» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Οι δύο ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Αθήνα αμέσως μετά τις εκλογές.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk