Σαμαράς: Οι θρησκευτικές εικόνες δεν θα «κατέβουν» από τα δημόσια κτίρια

Οι εκλογές έχουν να κάνουν με δύο διαφορετικούς κόσμους. Ο ένας είναι ο κόσμος της ανάπτυξης και της σοβαρότητας, ο άλλος είναι ο δρόμος ιδδεών και πολιτικών που δεν οδηγούν πουθενά, δήλωσε ο πρωθυπουργός από τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ήπειρο. Το απόγευμα κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στα Ιωάννινα.

Με «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του στα Ιωάννινα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λέγοντας πως ορισμένοι θέλουν ο τόπος να μείνει πίσω στη λάσπη και την αδυναμία.

Ο κ. Σαμαράς είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σταθερές θέσεις και πρόσθεσε ότι τα στελέχη του μόλις καταλάβουν τη γκάφα τους την αποσύρουν και στη συνέχεια επαναλαμβάνουν κάποια άλλη. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στην περίπτωση που μια ενδεχόμενη κυβέρνηση σταματήσει να πληρώνει τόκους και χρεωλύσια αυτό θα σημάνει χρεοκοπία.

«Δεν έχετε ιδέα που βρίσκεται η χώρα και τι πρέπει να γίνει», είπε ο Αντ. Σαμαράς απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε πρότασή τους είναι πιο καταστροφική από την άλλη. «Με τις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ ούτε συμφωνία μπορούμε να κλείσουμε, ούτε να βγούμε στις αγορές», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι η Ήπειρος μέσω των νέων οδικών αξόνων που η κατασκευή τους ολοκληρώνεται θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της χώρας. Αναφερόμενος στην τουριστική ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιφέρειας ο κ. Σαμαράς είπε πως υπάρχουν προοπτικές για ανάπτυξη του τομέα της κρουαζιέρας στην Ηγουμενίτσα.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση προωθεί τη δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

Νωρίτερα, ομιλία στη Θεσπρωτία

«Εμείς δεν θα γονατίσουμε. Δεν έγιναν όλες αυτές οι θυσίες του ελληνικού λαού, για να σταματήσουμε τώρα. Είμαστε στο τέρμα αυτής της διαδρομής. Θα το ξεπεράσουμε και θα μπούμε στη μεγάλη πια λεωφόρο της ανάπτυξης που ανοίγει η Ευρώπη για μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το δημαρχείο της ακριτική πόλης των Φιλιατών Θεσπρωτίας, απ’ όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ήπειρο, τη Δευτέρα.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι «οι εκλογές έχουν να κάνουν με δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους που έχει να επιλέξει κανείς. Ο ένας είναι ο κόσμος της ανάπτυξης, της σοβαρότητας, είναι ο κόσμος ο οποίος προσφέρει σταθερότητα στον τόπο. Είναι ο κόσμος, ο οποίος χθες στο Παρίσι κατάλαβε άλλα, ιδιαίτερα, καινούργια προβλήματα, τα οποία έχουν προστεθεί στα πολύ μεγάλα προβλήματα.

» Και από την άλλη, έχεις έναν κόσμο ο οποίος θέλει να πιστέψουμε σε ιδέες και σε πολιτικές, οι οποίες όχι μόνο δεν αρμόζουν στον Έλληνα, αλλά δεν οδηγούν και πουθενά, παρά μόνο στον κόσμο της φτώχειας, τη στιγμή που η Ευρώπη μαζί με την Ελλάδα, ανακάμπτουν».

Στον πρωθυπουργό επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στο δημαρχείο των Φιλιατών. Όταν βρέθηκε στο γραφείο του δημάρχου, ο κ. Σαμαράς, τη στιγμή που αντίκρισε μια εικόνα της Παναγίας στη βιβλιοθήκη του, είπε: «Αυτές οι εικόνες δεν θα κατέβουν ποτέ, γιατί ο ελληνικός λαός πιστεύει» προκαλώντας χειροκροτήματα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε: «Υπάρχουν ορισμένοι και επειδή το βάλανε τώρα αυτό το θέμα, ότι θα πρέπει, ίσως, να κατεβάσουμε τις εικόνες στους δημόσιους χώρους. Από τη Βουλή και τα δημαρχεία μέχρι τα δημόσια καταστήματα και τα υπουργεία. Και, βεβαίως, και στα σχολεία μας.

» Αυτές οι εικόνες δεν θα κατέβουν ποτέ. Ο ελληνικός λαός πιστεύει. Και αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη απάντηση σε εκείνον που τόλμησε να μου πει ότι θα πρέπει να κατεβάσουμε τις εικόνες. Ξέρω πού ανήκει, ξέρω ποιο πρόγραμμα λέει κάτι τέτοιο. Αυτές οι εικόνες δεν θα κατεβούν ποτέ».

Πάντως, οι δήμαρχοι Φιλιατών, Σπύρος Παππάς και Ηγουμενίτσας, Γιάννης Λώλος, προσέφεραν εικόνες της Παναγίας ως δώρο στον πρωθυπουργό με την ευχή «να του χαρίζουν δύναμη και υγεία».

Αυτή την ώρα ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα, όπου περπάτησε πεζή μέχρι το δημαρχείο της πόλης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk