Ηταν 1987 όταν το πρώτο Βαρούλκο γεννήθηκε στην οδό Διστόμου, στον Πειραιά, μαζί με την ιδιαίτερη κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου. Τα επόμενα χρόνια άλλαξε χώρους και διευθύνσεις και τελικά πριν λίγους μήνες εγκατέλειψε την Πειραιώς με τον Λευτέρη Λαζάρου να αποφασίζει να επιστρέψει στις παλιές του γειτονιές. Ετσι, το νέο Βαρούλκο Seaside έριξε άγκυρα στην μαρίνα του Μικρολίμανου, σε έναν κομψό χώρο δίπλα στη θάλασσα.
Για το μεσημεριανό γεύμα, ο Λευτέρης Λαζάρου προτείνει πιάτα απλά, τα οποία συνοδεύει ιδανικά η νέα λίστα ούζων και ελληνικών αποσταγμάτων, αλλά και η λίστα κρασιών όπου μπορείτε να βρείτε πολλές ελληνικές ετικέτες και κρασιά σε ποτήρι, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Αν πάλι, θέλετε την κλασική εμπειρία του Βαρούλκου, μπορείτε να απολαύσετε το βραδινό σας δείπνο με σύνθετες, δημιουργικές γεύσεις με πιάτα όπως σουπιά με καραμελωμένη φακή και σάλτσα πορτοκάλι, καλαμάρι με πέστο σπανάκι και φασόλια Πρεσπών ή φέτα ψάρι με κρέμα σελινόριζας και ζωμό από πετρόψαρα, κλείνοντας το γεύμα με επιδόρπια που επιμελείται ο σεφ-πατισιέ Δημήτρης Χρονόπουλος.
Για τις γιορτές ξεχωριστά μενού κερδίζουν τις εντυπώσεις και έτσι στο τραπέζι φθάνουν πιάτα όπως σούπα κάστανο με γαρίδα, κακαβιά με γαρίδες και αφρό λεμόνι, ριζότο λεμόνι με αυγοτάραχο, μοσχάρι παγιάρ με σαλάτα μανιταριών, αλλά και το επιδόρπιο χιονόμπαλα από λευκή σοκολάτα με κρέμα κανέλας, καραμελωμένα αμύγδαλα και σορμπέ από πράσινο μήλο.
Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ. 210 5228400, www.varoulko.gr