Σαμαράς: «Ο κόσμος θα τιμωρήσει όποιους σύρουν τη χώρα σε εκλογές»

Ο λαός δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές και θα τιμωρήσει όποιους σύρουν τη χώρα σε μία εκλογική αναμέτρηση, είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Στην επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αφήσει τη χώρα να βουλιάζει στο κλίμα της αβεβαιότητας και έκανε λόγο για «μεγάλη ευθύνη» των βουλευτών, τονίζοντας ότι οι βουλευτές έχουν ευθύνη να κρατήσουν τη χώρα στην Ευρώπη.

«Αυτή η πατρίδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες και οι βουλευτές θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη αν θέλουν να προχωρήσει μπροστά η χώρα ή να κατρακυλήσει προς τα πίσω. Καλούνται να αποφασίσουν αν θα εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές» τόνισε.

Είπε ότι κάποιοι τρομοκρατούν βουλευτές που θέλουν να συνταχθούν με τη βούληση του λαού και ανέφερε ότι πρόεδρος μικρότερου κόμματος «συμμαχεί με αυτούς που λίγους μήνες πριν κατήγγειλε ως επικίνδυνους».

«Ορισμένοι διαδίδουν φήμες ότι στην τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο θα υπάρχει άλλη υποψηφιότητα. Δεν παίζουμε με τους θεσμούς» είπε, τονίζοντας ότι ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος και στην τρίτη ψηφοφορία. Χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του Στ.Δήμα «εξαιρετική».

Είπε ότι εάν δεν υπάρχει Πρόεδρος στις 29 Δεκεμβρίου, τότε η χώρα βρίσκεται στον «αέρα». «Τις επόμενες ημέρες θα κριθούν όλα» δήλωσε.

Ο λαός δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές και θα τιμωρήσει όποιους σύρουν τη χώρα σε μία εκλογική αναμέτρηση, είπε.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται μόνο τις δημοσκοπήσεις. «Παρατεταμένη εκλογική περίοδος ισοδυναμεί με παράλυση» πρόσθεσε και τόνισε ότι ο λαός θα τιμωρήσει όποιους σύρουν τη χώρα σε εκλογές.

Επισήμανε ότι κάποιοι προσπαθούν να ματαιώσουν την επιτυχία της χώρας. «Δεν πρόκειται να τους περάσει. Τρία είναι τα όπλα μας: η επιτυχία μας, η αλήθεια που δεν μπορεί να κρυφτεί και η ευθύνη» είπε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γραμμή ανατροπής των επιτυχιών που έχουν γίνει στην Ελλάδα και βρίσκεται σε γραμμή σύγκρουσης με την Ευρώπη, τόνισε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει στο στόμα των αγορών τη λέξη «Grexit», είπε και τόνισε ότι αυτά που λέει προκαλούν φόβο παντού.

«Βγάλαμε την πατρίδα από τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 40 ετών» είπε ο πρωθυπουργός.

Η Ευρώπη αποφάσισε να μας στηρίξει στα πρώτα βήματά μας στη μετά μνημόνιο εποχή, είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι αυτό έγινε χωρίς να ληφθούν μέτρα επώδυνα.

Σαμαράς: «Τώρα είναι η ώρα ευθύνης των υπουργών»

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, έστειλε το δικό του μήνυμα σχετικά με την προεδρική εκλογή, λέγοντας ότι οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές και θα τιμωρήσουν εκείνον που θα προσπαθήσει να τις επιβάλλει, συμπληρώνοντας: «Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης των βουλευτών».

Παράλληλα, έκλεισε τη συζήτηση που είχε ανοίξει λίγο νωρίτερα σχετικά με αλλαγή του υποψηφίου Προέδρου στην τελευταία ψηφοφορία, λέγοντας: «Τώρα διαδίδουν ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο Σταύρος Δήμας μέχρι το τέλος. Ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος για τρεις ψηφοφορίες. Ο κόσμος θα τιμωρήσει εκείνον που εκβιάζει πρόωρες εκλογές.»

«Γαλάζια» στελέχη για τον Στ.Δήμα

Αναφορικά με το όνομα του Σταύρου Δήμα ως υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η εκπρόσωπος της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, είπε: «Εξαιρετικός ο κ. Δήμας, μόνο καλά λόγια έχω να πω γι αυτόν. Νομίζω ότι για τον θεσμό και το αξίωμα είναι ένας άνθρωπος απολύτως κατάλληλος».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε «σωστή» την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει κατά λίγες εβδομάδες μπροστά την προεδρική εκλογή «γιατί ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο. Υπήρχε μια πολιτική αβεβαιότητα, που επηρέαζε και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα» είπε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόσθεσε: «Τα διλήμματα είναι πολύ απλά: Ή εκλέγουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση συνεχίζει και ολοκληρώνει τη διαπραγμάτευση και γίνεται με ομαλό τρόπο η μετάβαση από τη μνημονιακή εποχή στην εποχή της πλήρους ανεξαρτησίας ή οδηγούμαστε σε εκλογές με άγνωστες συνέπειες».

«Ασφαλώς και υπάρχει, και θεωρητικά και επί της ουσίας, το ενδεχόμενο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

Απέρριψε το περί αποστασίας επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Η κουβέντα περί αποστασίας, για να δείτε το γελοίο του επιχειρήματος αυτού, δεν υπάρχει σε μια φανερή ψηφοφορία. Είναι αυτό που λένε οι Άγγλοι contradiction interni. Ακυρώνει η μία την άλλη. Η ψηφοφορία του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι μυστική, όπως γινόταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Είναι φανερή, και σε μια φανερή ψηφοφορία, τι συνδιαλλαγή και αποστασία μπορεί να γίνει;».

Αναφερόμενος στην επίσπευση της προεδρικής εκλογής είπε πως «στην πολιτική δεν πρέπει ποτέ να αιφνιδιάζεται κανείς» και σημείωσε: «Είναι φανερό ότι τις τελευταίες ώρες και ημέρες, μετά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, η πολιτική που ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ακραίες θέσεις που υιοθετούσε -όπως μας έλεγε στη Βουλή ότι αν ψηφίσουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είμαστε κάτι σαν προδότες και αποστάτες- δεν μπορούσαν παρά να οδηγήσουν σε μια συγκεκριμένη απόφαση. Είναι μια απόφαση ευθύνης και εγώ και όλοι οι συνάδελφοί μου στο Κοινοβούλιο μπαίνουμε μπροστά σε μια καθοριστική απόφαση. Θέλουμε σταθερότητα, ομαλότητα; Την οριστική έξοδο από το Μνημόνιο; Ή την περιπέτεια; Η χώρα βγαίνει οριστικά από το Μνημόνιο. Αν θα βγει τον Δεκέμβρη ή στις αρχές Φλεβάρη, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που θέλουν οι Έλληνες είναι ομαλότητα και σταθερά βήματα εξόδου από το Μνημόνιο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk