Τσίπρας: Αν δεν πάρει η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό 180 ψήφους πρέπει να καθοριστεί άμεσα ημερομηνία εκλογών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού υποστήριξε

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός του 2015 σφραγίζει μια πενταετία λιτότητας και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε: όχι προγράμματα λιτότητας, όχι εσωτερική υποτίμηση.Στη χώρα μας παίχτηκε το μεγαλύτερο κόλπο αναδιανομής του πλούτου.

Δεχτήκατε προγράμματα λιτότητας, που δεν θα γίνονταν αποδεκτά σε καμία άλλη Δημοκρατία στην Ευρώπη υποστήριξε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό. Και στρεφόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε αφού το χρέος είναι βιώσιμο, τι ακριβώς διαπραγματεύεστε;Γιατί δεν μας λέτε τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τη Λαγκάρντ; – Μας λέγατε ότι το ΔΝΤ θα φύγει.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ σε τι ακριβώς ζητάτε συναίνεση;Σε ένα κράτος που κάνει το λιοντάρι στον 20χρονο απεργό πείνας και υποκύπτει στις πιέσεις της Τρόικας αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό.

Ακόμα κι αν όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφιζαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πάλι δεν θα σας έβγαιναν τα κουκιά για την εκλογή από αυτή τη Βουλή τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ψήφος στον προϋπολογισμό είναι ψήφος εμπιστοσύνης, είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές, κυρίως τους ανεξάρτητους. Όσοι τον απορρίπτουν, πώς θα ψηφίσουν αύριο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναρωτήθηκε.

Απευθυνόμενος στο τέλος της ομιλίας του στους βουλευτές της συμπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν δεν λάβει η κυβέρνηση στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό τις απαιτούμενες ψήφους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή 180, θα πρέπει αύριο να συνεργαστούν τα κόμματα για τον καθορισμό της ημερομηνίας βουλευτικών εκλογών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk