«Η διαπραγμάτευση είναι πάρα πολύ δύσκολη γιατί αφορά το μέλλον της χώρας και το μέλλον των σχέσεών μας με τους εταίρους μας, γι’ αυτό χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Θα φτάσουμε σε μία λύση εάν το εσωτερικό μας μέτωπο είναι αρραγές, εάν είμαστε σταθεροί –που είμαστε- στις θέσεις μας και βεβαίως, εφόσον οι εταίροι μας καταλάβουν –που οφείλουν να καταλάβουν- και θα καταλάβουν πώς η Ελλάδα εξαντλεί τις δυνατότητές της, έχει να παρουσιάσει εντυπωσιακά επιτεύγματα, άρα έχει πολύ σημαντικά επιχειρήματα» θέλοντας να στείλει ένα καθαρό μήνυμα τόσο στους Ελληνες όσο και τους Ευρωπαϊους εταίρους μας .
«Το 2015 δεν είναι 2010. Σημασία, λοιπόν, έχει αυτές τις κρίσιμες μέρες να είμαστε προσηλωμένοι στο σκοπό μας που είναι εθνικός. Δεν χωρά καμία μικροκομματική προσέγγιση στα θέματα αυτά» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.



