Τσίπρας: Ετοιμοι να κυβερνήσουμε – Δεν υποσχόμαστε παραδείσους

Τους βασικούς πυλώνες των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού επιμελητηρίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Τους βασικούς πυλώνες των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού επιμελητηρίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αλ. Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «Η χώρα βρίσκεται σε σημείο καμπής και αντιμετωπίζει ένα οριακό δίλημμα:

▪ Ή ο τόπος θα συνεχίσει την ίδια αυτοτροφοδοτούμενη πολιτική της καταστροφής ή θα αναζητήσουμε, όλες και όλοι μαζί, τον εναλλακτικό δρόμο της αλλαγής και της διεκδίκησης

▪ Ή η Ελλάδα θα συνεχίσει στο αδιέξοδο της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης ή θα ανοίξουμε τον δρόμο της πραγματικής, συνολικής και εθνικής ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης και της απασχόλησης».

Ο κ. Τσίπρας απάντησε σε όσους κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή στάσης των αγορών, χρεώνοντας του τα περί πολιτικής αστάθειας τονίζοντας πως:

«Και οι αγορές δεν τιμολογούν τον κίνδυνο από την αλλαγή πολιτικής. Δηλαδή, δεν τιμολογούν την ανάπτυξη ως κίνδυνο. Τιμολογούν, όμως, ως κίνδυνο το μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, την αστάθεια της σημερινής κυβέρνησης διότι δεν μπορεί να βρει 180 βουλευτές που θα επιτρέψουν τη συνέχιση αυτής της πολιτικής και την παντελή έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου».

Επίσης, υποστήριξε πως «μόνο με αλλαγή πολιτικής η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές. Με άμεσο τερματισμό της λιτότητας, με στροφή στην ανάπτυξη, κούρεμα του χρέους και σημαντική ελάφρυνση του ετήσιου κόστους εξυπηρέτησής του».

Και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αίσθημα ευθύνης, απευθύνει πρόσκληση στη δημιουργική και παραγωγική Ελλάδα για την επόμενη μέρα. Για μια νέα κοινωνική συμφωνία για την ανάπτυξη. Το σχέδιο αυτό συναρθρώνεται με το Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων και με το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, που εμείς ονομάζουμε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»».

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δουλέψει σκληρά με τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του. Εμείς ήρθαμε αντιμέτωποι με τη διαδικασία της βίαιης ωρίμανσης. Τώρα είναι η ώρα να ωριμάσετε κι εσείς στην ιδέα ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής».

Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, δεν υποσχόμαστε παραδείσους, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk