ΠΑΣΟΚ: Ολοκλήρωση διαπραγμάτευσης εγκαίρως και χωρίς μέτρα λιτότητας

Την ώρα που η κυβέρνηση αναμένει την απάντηση της τρόικας στο νέο πακέτο θέσεων που απέστειλε, στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται καθησυχαστικά για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, ενώ δεν παραλείπουν να εξαπολύσουν βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λένε: «Η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί έγκαιρα χωρίς δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, χωρίς μείωση μισθών και συντάξεων», εις πείσμα της αντιπολίτευσης που «εξακολουθεί να προσεύχεται για τη παραμονή στο μνημόνιο και την τρόικα».

Την ώρα που η κυβέρνηση αναμένει την απάντηση της τρόικας στο νέο πακέτο θέσεων που απέστειλε, στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται καθησυχαστικά σχετικά με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών, ενώ δεν παραλείπουν να εξαπολύσουν βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως λένε: «Η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί έγκαιρα χωρίς δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, χωρίς μείωση μισθών και συντάξεων», εις πείσμα της αντιπολίτευσης που «εξακολουθεί να προσεύχεται για τη παραμονή στο μνημόνιο και την τρόικα».

Συγκεκριμένα, η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει:

«Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή και πολυεπίπεδη αλλά θα ολοκληρωθεί έγκαιρα χωρίς δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, χωρίς μείωση μισθών και συντάξεων.

»Κάποιοι σκοπίμως εκλαμβάνουν ως δήθεν νέα μέτρα τις ισχύουσες προ πολλού ρυθμίσεις που εφαρμόζονται σταδιακά σε σχέση πχ με το μισθολόγιο των ΔΥ ή την οργάνωση του ασφαλιστικού συστήματος.

»Το ζήτημα που έχει προκύψει σε σχέση με τους συντελεστές του ΦΠΑ θα αντιμετωπισθεί κατά τρόπο ανώδυνο για τους πολίτες.

»Γιατί υπάρχει δυσκολία στη διαπραγμάτευση;

  • Γιατί αυτή δεν αφορά μόνο την τρέχουσα, τελευταία αξιολόγηση της τρόικα στο πλαίσιο του προγράμματος που λήγει, αλλά και το νέο καθεστώς, την αλλαγή σελίδας, χωρίς νέο δάνειο και μνημόνιο, αλλά με θώρακα προστασίας έναντι των αγορών
  • Γιατί το ΔΝΤ θέλει να καταστήσει σαφή την επιθυμία του να μετέχει στις διαδικασίες στο εσωτερικό της ευρωζώνης
  • Γιατί η εσωτερική πολιτική αβεβαιότητα, οι κραυγές που αποδυναμώνουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας (όχι απλά της κυβέρνησης), έχει αρνητικές επιπτώσεις στη διαπραγμάτευση

»Εις πείσμα όλων αυτών θα υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία αλλαγής σελίδας ενώ η αντιπολίτευση θα εξακολουθήσει να προσεύχεται για τη παραμονή στο μνημόνιο και την τρόικα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk