Νέο κόμμα Κεντροαριστεράς με νέα ηγεσία προτείνει η Διαμαντοπούλου

Την ίδρυση ενός νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς με νέα ηγεσία και πολιτικό λόγο, αντί των συνεχιζόμενων συζητήσεων και κινήσεων προτείνει με γραπτή της δήλωση η Άννα Διαμαντοπούλου.

«Χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα ένα νέο πολιτικό σχήμα με διαδικασίες Δημοκρατίας και συλλογικότητας για την ηγεσία και πάνω απ’ όλα με λόγο προγραμματικό και πολιτικό. Μία νέα προσπάθεια μπορεί να δώσει ελπίδα μόνο όταν με ειλικρίνεια και πειστικό τρόπο καταθέσει πρόταση για τη χώρα, τέτοια που με ρεαλιστικό τρόπο δεν θα είναι ακολούθημα της κυβερνητικής ή της αντιπολιτευτικής πραγματικότητας» υπογραμμίζει η κ. Διαμαντοπούλου.

«Στις ιδέες λέμε ναι…Στην πρόοδο λέμε ναι…Σε νέο σχήμα λέμε ναι…Όχι πια στις αέναες συζητήσεις…Όχι άλλο στις κινήσεις…Όχι στις προσωπικές πολιτικές…» προσθέτει.

Η κ. Διαμαντοπούλου τονίζει ότι σέβεται όλες τις προσπάθειες αλλά ξεκαθαρίζει: «Εδώ και δύο χρόνια κόμματα, ομάδες και στελέχη της Κεντροαριστεράς, συνέρχονται, συζητούν και δημιουργούν ειδήσεις που δεν βασίζονται στα μεγάλα ζητήματα για την έξοδο της χώρας από την κρίση ούτε στη θεσμική της και παραγωγική της συγκρότηση. Αντικείμενο των ειδήσεων είναι η συμμετοχή «επωνύμων» και αποσπασματικές εκδηλώσεις».

Τάσσεται υπέρ της διαμόρφωσης ενός νέου πολιτικού σχήματος με σύγχρονο προγραμματικό και πολιτικό λόγο. «Μόνο σε μία τέτοια προσπάθεια είμαι έτοιμη να συμμετάσχω, όπως και πολλοί άλλοι και για την ουσία αυτής της πρότασης δουλεύω αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι εκτός κομματικής ζωής» δηλώνει η πρώην υπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk