Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη δημοσιοποίηση στοιχείων κακοποιών

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή η τροπολογία με την οποία επιτρέπεται η δημοσιοποίηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και στις περιπτώσεις εγκλημάτων, των οποίων ο δράστης κρίνεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και διαφεύγει τη σύλληψη ή είναι αγνώστου διαμονής. Η ρύθμιση ήταν μία από τα συνολικά… 73 άρθα και τροπολογίες που ψηφίστηκαν στο νομοσχέδιο για τα ερευνητικά κέντρα.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή η τροπολογία με την οποία επιτρέπεται η δημοσιοποίηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και στις περιπτώσεις εγκλημάτων, των οποίων ο δράστης κρίνεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και διαφεύγει τη σύλληψη ή είναι αγνώστου διαμονής.

Μέχρι σήμερα οι εισαγγελείς μπορούσαν να εκδίδουν διατάξεις δημοσιοποίησης των στοιχείων κατηγορουμένων μόνο όταν αντιμετώπιζαν κατηγορίες που συνδέονταν με αδικήματα τρομοκρατίας, γενετήσιας ελευθερίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Βροχή τροπολογιών

Η ρύθμιση ήταν μία από τα συνολικά… 73 άρθρα και τροπολογίες που έγιναν δεκτά από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο και ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής στο νομοσχέδιο για τα ερευνητικά κέντρα.

Μεταξύ άλλων ψηφίστηκαν τροπολογίες με τις οποίες

Με τις νέες βελτιωτικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι:

  • «Παγώνει» η διαδικασία κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων στο Μικρολίμανο
  • Τίθεται αυτοδίκαια σε αργία ο εκπαιδευτής και ο υπάλληλος που υπηρετεί σε σχολεία, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.
  • Επιτρέπεται η μεταγραφή φοιτητών πανεπιστημίων και ΤΕΙ για λόγους υγείας σε ποσοστό 5%.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk