Συναίνεση στην εκλογή Προέδρου ζητά ο Αντώνης Σαμαράς

«Η κοινοβουλευτική τετραετία θα εξαντληθεί και ώς το τέλος της, δηλαδή ως τον Ιούνιο του 2016, υπάρχει επαρκής χρόνος για να τελειώσει η πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης» σημειώνει ο πρωθυπουργός με αφορμή την κατάθεση των προτάσεων της ΝΔ για το θέμα. Ο κ. Σαμαράς καλεί σε διάλογο όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις για την Αναθεώρηση και χαρακτηρίζει «αληθινό πεδίο συναίνεσης» την εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή.

«Η κοινοβουλευτική τετραετία θα εξαντληθεί και ώς το τέλος της, δηλαδή ως τον Ιούνιο του 2016, υπάρχει επαρκής χρόνος για να τελειώσει η πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης και να προχωρήσει η δεύτερη φάση από την επόμενη Βουλή» σημειώνει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του με αφορμή την κατάθεση των προτάσεων της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι το παρόν Σύνταγμά μας έχει πια διανύσει σχεδόν 40 χρόνια ζωής. «Πρόκειται για την μακροβιότερη, στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους, συνεχή περίοδο δημοκρατικής διακυβέρνησης της Χώρας. Κι αυτό, να μην το υποτιμούμε. Γιατί αποτελεί μεγάλη πρόοδο για τον πολιτειακό μας βίο» συνεχίζει.

Παράλληλα, καλεί σε διάλογο όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις: «Θεωρούμε τη συμβολή τους απαραίτητο συστατικό στοιχείο μιας αναθεώρησης των διατάξεων του καταστατικού μας Χάρτη, αντάξιας και της συνταγματικής μας ιστορίας και της κρισιμότητας των καιρών.

» Και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω, για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ομαλά, στις αρχές του επομένου έτους και για να μην διακοπεί η διαδικασία της Συνταγματικής μας Αναθεώρησης.

» […] Αυτό λοιπόν, είναι και ένα αληθινό πεδίο συναίνεσης: Να εκλέξουμε όλοι μαζί τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συμβάλουμε όλοι μαζί στη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ώστε όλα να γίνουν πιο γρήγορα, πιο ομαλά και πιο δημοκρατικά.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk