Ερώτηση πέντε ανεξάρτητων βουλευτών για το χρέος

Κοινή ερώτηση για τη διαπραγμάτευση του χρέους κατέθεσαν οι πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Αηδόνης, Γρηγόρης Ψαριανός και Πέτρος Τατσόπουλος.

Κοινή ερώτηση για τη διαπραγμάτευση του χρέους κατέθεσαν οι πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Αηδόνης, Γρηγόρης Ψαριανός και Πέτρος Τατσόπουλος.

Πρόκειται για την τρίτη σε σειρά κοινή ερώτηση των «5» με θέμα «Εθνική Συναίνεση για τη διαπραγμάτευση του χρέους»που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Οι πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές θεωρούν αναγκαία την εθνική συναίνεση για τη διαπραγμάτευση του χρέους και ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη να λάβει υπόψιν του την σχετική μελέτη του «Δικτύου», της Άννας Διαμαντοπούλου.

«Πριν από λίγες ημέρες το «Δίκτυο”»για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, παρουσίασε μία συγκριτική μελέτη των τεσσάρων βασικότερων οικονομικών μελετών που αναφέρονται στο θέμα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους. Οι συντάκτες της μελέτης αποδεικνύουν ότι σε οικονομοτεχνικό επίπεδο μπορεί να υπάρξει σύγκλιση των διαφορετικών προσεγγίσεων με τέτοιο τρόπο που να διευκολύνεται η πολιτική συναίνεση. Η μελέτη παρουσιάζει αναλυτικά τα κοινά σημεία που προκύπτουν από τη συγκριτική παράθεση των προτάσεων και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υφίστανται κοινές αποχρώσεις και διαπιστώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε μία κοινή εθνική πρόταση για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το ελληνικό χρέος» αναφέρουν οι πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές.

Τονίζουν επίσης ότι «το ζήτημα του χρέους απαιτεί τη διαπραγμάτευση με δεκαοχτώ κοινοβούλια και με την Τρόικα» και επικαλούμενοι την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών αν πρόκειται να χρησιμοποιήσει -και αν ναι με ποιον τρόπο- την μελέτη του «Δικτύου», τις προτάσεις και τα συμπεράσματα της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk