«Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει στην πορεία για την επίτευξη του στόχου της ολοκλήρωσης του προγράμματος εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο και την αλλαγή σχέσης με την τρόϊκα, όπου το ΔΝΤ θα παρέχει μόνο τεχνική βοήθεια», ανέφερε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, στη διάρκεια κομματικής σύσκεψης, όπως αναφέρουν πηγές της Χαρ. Τρικούπη τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει στη θέση του ότι δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο, ούτε νέος δανεισμός από τον μηχανισμό στήριξης. Ο όποιος δανεισμός χρειαστεί η χώρα θα γίνει, είπε, από τις αγορές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει το ασφαλιστικό, ούτε το θέμα των ομαδικών απολύσεων. Είπε επίσης ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ενισχυθεί η λειτουργική ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τα στελέχη του Κινήματος ότι στη συνάντηση που είχε με τον κ. Σαμαρά την Πέμπτη, του είπε ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έφερε ποτέ μια ολοκληρωμένη πρόταση και ότι ακόμη αναμένεται η παρουσίαση του νέου συστήματος αξιολόγησης.

Παρόλα αυτά, ανοίγει το μισθολογικό χωρίς να έχει υλοποιήσει το προηγούμενο, του 2011.

Εμείς, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα συζητήσουμε αναλυτικά και σε βάθος, αλλά τίποτε δεν είναι δεδομένο, όπως θέλει να το παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκης.