«Δεν το θεωρώ παράξενο να μιλά ο νυν με τον πρώην πρωθυπουργό». Με αυτή τη φράση σχολίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή το απόγευμα της Τετάρτης στο Χίλτον.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτήη συνάντηση των δύο πολιτικών μπορεί να ερμηνευτεί ως «μήνυμα ενότητας» της Νέας Δημοκρατίας ενόψει «μιας δύσκολης περιόδου».

Σχετικά με τις σχέσεις Σαμαρά – Καραμανλή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισήμανε πως δεν συγκρίνεται με τη σχέση μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου. «Εμείς δεν είμαστε ΠαΣοΚ», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι μεταξύ του Αντ. Σαμαρά και του Κ. Καραμανλή συζητήθηκε η προεδρική εκλογή και το ενδεχόμενο να παίξει ρόλο ο πρώην Πρωθυπουργός στην εξασφάλιση των απαραίτητων ψήφων, ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι για να βρεθούν οι απαιτούμενοι 180 βουλευτές πρέπει πρώτα να υπάρξει πρόταση για υποψήφιο Πρόεδρο.

Σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής του συνέντευξης και ερωτηθείς για τις απολύσεις στο Δημόσιο που πρέπει να γίνουν ως το τέλος του έτους, ο υπουργός δήλωσε πως η δέσμευση θα υλοποιηθεί, και προσέθεσε ότι η θέση στελεχών του ΠαΣοΚ περί επαναξιολόγησης «δεν έχει τεθεί εντός κυβέρνησης».

Υπογράμμισε πάντως πως η κυβέρνηση έχει πετύχει να μην υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι απολύσεων.

Τέλος, ο Κυρ. Μητσοτάκης διεμήνυσε εκ νέου πως οι αποχωρήσεις υπαλλήλων που είχαν μονιμοποιηθεί σε πλαστά πιστοποιητικά θα συνεχιστούν, αν χρειαστεί και με τη συνδρομή των εισαγγελικών Αρχών.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί οι Δήμοι αντιδρούν;», διερωτήθηκε κάνοντας λόγο πολιτικές συμφωνίες μεταξύ υπαλλήλων και δημοτικών Αρχών.