Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για το ΠαΣοΚ, την Κεντροαριστερά και τη στάση Ντινόπουλου.{{{ audio1 }}}

Την άποψη ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει» και ότι με «νεκραναστάσεις δεν μπορεί να πάει μπροστά» εξέφρασε την Τρίτη ο Θόδωρος Πάγκαλος ένα από τα πιο ιστορικά στελέχη του κόμματος. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο πρώην υπουργός άσκησε επίσης δριμεία κριτική κατά του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου για τη στάση του στο θέμα του ελέγχου των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων.

«Να τον καλέσει και τον κ. Ντινόπουλο ο εισαγγελέας. Δεν έχει κανένα ειδικό καθεστώς, επειδή είναι υπουργός Εσωτερικών. Τώρα, το πόσο σοβαρό είναι ο υπουργός της κυβέρνησης και μάλιστα Εσωτερικών να μην εφαρμόζει τον νόμο που έχει ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία, στην οποία ανήκει και ο ίδιος…», ήταν το σχόλιο του Θ. Πάγκαλου στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη.

Και συνέχισε για τον Αργ. Ντινόπουλο:

«Είναι κατά της αξιολόγησης; Ναι, αλλά αυτό είναι η πολιτική της κυβέρνησης! Δεν έχω τίποτα εναντίον του κ. Ντινόπουλου και αντιθέτως χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχουν κάθε είδους αντιπροσωπευτικά δείγματα του πληθυσμού στη Βουλή και έτσι πρέπει να είναι, γιατί η Βουλή δεν είναι πρυτανείο, αλλά η αξιολόγηση είναι πολιτική της κυβέρνησης στην οποία μετέχει. Γιατί δεν είπε τότε στον Πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί να πάρει το υπουργείο Εσωτερικών το οποίο είναι κατ’ εξοχήν αρμόδιο για τέτοια θέματα, γιατί θα σκοτωθεί με τους συναδέλφους του, επειδή είναι κατά της αξιολόγησης; Διότι δεν θέλει αξιολόγηση, θεωρεί ότι πρέπει να προσλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι και να παίρνουν τη σύνταξη στα 65 τους, κάνοντας το καλαμπαλίκι τους. Πηγαίνοντας όποτε θέλουν ή αρρωσταίνοντας όποτε θέλουν…»


Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και στην Κεντροαριστερά, ο Θόδωρος Πάγκαλος εμφανίστηκε απόλυτος:

«Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει. Έχει κάνει τη διαδρομή του και δεν θεωρώ ότι είναι αρνητική, διότι είχε και θετικές και αρνητικές πλευρές για την ιστορία και ο ιστορικός θα το ανταμείψει, μαζί και τους ανθρώπους και την ηγεσία εκείνης της εποχής. Τώρα, όμως, το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει. Με νεκραναστάσεις δεν μπορεί να πάει μπροστά. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε προσπάθεια επανόδου του Παπανδρέου ή του Σημίτη, που είναι εν ζωή ακόμη, ή εμού… Πρέπει να απαλλαγεί από την προηγούμενη ηγεσία που έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει. Θεωρώ, όμως, ότι ο κοινωνικός χώρος της Κεντροαριστεράς υπάρχει και είναι πανίσχυρος και πρέπει να εκφραστεί μέσα από ένα νέο σχήμα. Για να γίνει αυτό, με την παρουσία βεβαίως του κ. Βενιζέλου που είναι αυτή τη στιγμή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του, διότι δεν προτείνω τον εκμηδενισμό και την εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ, όλοι αυτοί, ισότιμα με άλλους χώρους, κινήσεις και φορείς και ίσως και κάποιες προσωπικότητες, πρέπει να δημιουργήσουν μια πανστρατιά, όλοι μαζί, η οποία θα προχωρήσει σε ένα ιδρυτικό συνέδριο και αυτό πρέπει να είναι η Δημοκρατική Παράταξη. Και είναι ένας σωστός τίτλος, γιατί ανήκε πάντα στην Κεντροαριστερά».