Για πενιχρά αποτελέσματα στο θέμα της προστασίας των ομοφυλόφιλων και των μεταναστών παρά τον νέο αντιρατσιστικό νόμο, κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα Guardian σε ανταπόκρισή της από την Ελλάδα, επικαλούμενη τα όσα ειπώθηκαν στη συζήτηση στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

Η ανταποκρίτρια του Guardian Ελενα Σμιθ στέκεται στουςκινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα, με αφορμή και τις δηλώσεις στη Βουλή του βουλευτή της ΝΔ Τάσου Νεράτζη, ο οποίος στην προσπάθειά του να επιχειρηματολογήσει κατά της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια,ανακάλυψε πως «στην Ολλανδία υπάρχουν κόμματα που αναγνωρίζουν την παιδοφιλία» και σε ένα ομοφοβικό κρεσέντο τόνισε χαρακτηριστικά: «Τι θα κάνουμε θα το υιοθετήσουμε και εμείς; Υπάρχουν επίσης οίκοι ανοχής που επιτρέπουν την κτηνοβασία, τι θα κάνουμε θα το υιοθετήσουμε και εμείς;Το σύμφωνο συμβίωσης δεν μπορεί να βρει θέση σε εμάς!»

Oπως σημειώνει ο Guardian, με τη συζήτηση σε αυτά τα επίπεδα, το αποτέλεσμα του νέου νόμου στην προστασία των ομοφυλόφιλων και των μεταναστών θα είναι μικρό, τη στιγμή που οι επιθέσεις εναντίον τους αυξάνονται συνεχώς.

H Eλενα Σμιθ υποστηρίζει πως αντί ο νόμος αυτός να περιορίσει τα εγκλήματα, θα κάνει τη βία να ανθίσει και πως τελικά επικράτησαν οι απόψεις της Δεξιάς και της Εκκλησίας.

Στην εφημερίδα μιλάει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Χατζησοφιά που δηλώνει ότι ο αντιρατσιστικός νόμος καλύπτει «κατ’ όνομα τους ομοφυλόφιλους και τους μετανάστες», ενώ ο Πέτρος Τατσόπουλος δηλώνει ότι «είναι σημαντική παράλειψη η άρνηση της προστασία των γκέι» και πως αυτό «προλειαίνει το έδαφος για νέες διακρίσεις από την πίσω πόρτα».

Η εφημερίδα υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι επιθέσεις μίσους δεν περιορίζονται πλέον μόνο σε μετανάστες αλλά και σε ομοφυλόφιλους και φιλοξενεί τη μαρτυρία ενός ανθρώπου που δέχθηκε επίθεση, τόσο αυτός, όσο και ο σύντροφος του ενώ περπατούσαν στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για 39χρονο, δάσκαλο στο επάγγελμα, το πόδι του οποίου έχει σπάσει σε τρία σημεία από την επίθεση και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας.

«Στην αρχή δύο άντρες σε μια μοτοσυκλέτα μας έριξαν βρόμικα νερά και άρχισαν να γελούν εις βάρος μας. Στη συνέχεια μια ομάδα 12-15 ατόμων με μαύρες μπλούζες και ξυρισμένα κεφάλια ήρθαν κατά πάνω μας και άρχισαν να μας χτυπούν επί 10 λεπτά. Τελικά βρέθηκα στο νοσοκομείο και μου έκαναν εγχείρηση που κράτησε τρεις ώρες».