ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

300 γρ. γαύρος µαρινάτος, σε λάδι

80 γρ. κάππαρη, µαριναρισµένη σε γάλα από την προηγούµενη ηµέρα για να ξαρµυρίσει

500 γρ. σπαγκέτι

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες

1 φρέσκια κόκκινη, καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκοµµένη

150 ml λευκό ξηρό κρασί

1/3από 1 µατσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο

ξύσµα από 2 λάιµ, ακέρωτα

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σουρώνουµε τον γαύρο από το λάδι. Ξεπλένουµε την κάππαρη και τη σουρώνουµε και αυτή. Σε µια κατσαρόλα µε µπόλικο αλατισµένο νερό, βράζουµε τα σπαγκέτι, σύµφωνα µε τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουµε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και την πιπερίτσα για 2 λεπτά. Σβήνουµε µε το κρασί. Προσθέτουµε τα σπαγκέτι, την κάππαρη, το σχοινόπρασο και το ξύσµα, αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε. Στο τέλος, προσθέτουµε τον γαύρο, ανακατεύουµε απαλά και σερβίρουµε.