«Παρών» στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των Κυπριακών Αερογραμμών δηλώνει η Aegean Airlines. Σύμφωνα με ενημέρωση που απέστειλε την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η εταιρεία κατέθεσε «αίτημα για τη συμμετοχή της στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας που αφορά την πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών ή στοιχείων ενεργητικού τους».

«Ανάλογα με τη διαδικασία που θα ορίσει η Κυπριακή Δημοκρατία και μετά την αξιολόγηση των δεδομένων που θα προκύψουν, θα καταλήξει στα όποια πιθανά επόμενα βήματα» αναφέρει.

Σημειωτέον ότι η Λευκωσία προχωρά σε πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών οι οποίες είναι ζημιογόνες και βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Κομισιόν για πιθανές κρατικές ενισχύσεις.

Ήδη ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Ryanair αλλά και εταιρείες εκτός ΕΕ, καθώς η Cyprus Airways έχει δικαίωμα δραστηριοποίησης σε όλη την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ διαθέτει ακόμη πολύτιμες χρονοθυρίδες σε σημαντικά αεροδρόμια.

Μειονέκτημά της είναι ότι δεν μπορεί να πετάξει πάνω από την Τουρκία με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνει ενεργοβόρες και χρονοβόρες παρακάμψεις για ορισμένα δρομολόγια.