Ενδιαφέρον για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών προτίθεται να επιδείξει η Ryanair όπως ειπώθηκε από τον CEO της εταιρείας, Μάικλ Ο’ Λίρι, ο οποίος όμως φρόντισε να εξηγήσει πως πρόκειται για αρχικό ενδιαφέρον που δεν εμπεριέχει κάποια δέσμευση.
Ο επικεφαλής της εταιρείας χαμηλού κόστους έδειξε τη διάθεση να καλύψει το κενό σε περίπτωση που οι Κυπριακές Αερογραμμές τελικά δεν τα καταφέρουν. «Είναι κάτι που απεύχομαι, αλλά στην περίπτωση που γίνει θα μιλήσουμε με την κυβέρνηση ώστε να εξεύρουμε τρόπους να καλύψουμε το κενό», ανέφερε σε διάσκεψη στη Λευκωσία με αφορμή την έναρξη του χειμερινού προγράμματος για το 2014.
Υπενθύμισε ότι στόχος της εταιρείας είναι να διακινεί στην Κύπρο 3-4 εκατομμύρια επιβάτες (550.000 τον τελευταίο χρόνο). Ο Ο’ Λίρι θα συναντηθεί την Τετάρτη με τους υπουργούς Εμπορίου, Οικονομικών και Συγκοινωνιών.
Ο ισχυρός άνδρας της Ryanair, πάντως έριξε τα πυρά της κατά της Hermes Aiρports θεωρώντας τις χρεώσεις της αποτρεπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και για κάθοδο καινούργιων.
Στέλεχος της εταιρείας που ήταν παρών στη διάσκεψη ανέφερε πως το αεροδρόμιο Λάρνακας χρεώνει διπλάσια από το αεροδρόμιο του Βερολίνου το οποίο θεωρείται ακριβό. «Η αύξηση που παρουσιάζεται στην επιβατική κίνηση των δύο αεροδρομίων, οφείλεται αποκλειστικά στους επιβάτες που φέρνουμε εμείς», σχολίασε.
Η Κύπρος, πρόσθεσε, έχει ανάγκη να μειωθούν τα ναύλα στα αεροδρόμια καθώς μόνο έτσι θα καταστεί πραγματικός τουριστικός προορισμός.