Μέχρι τον Οκτώβριο αναμένει η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης κεφαλαίου.

Κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης αναφερόμενα σε ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας αναφέρουν πως η Τράπεζα Κύπρου στοχεύει στην άντληση περίπου 1 δισ. ευρώ νέων κεφαλαίων με στόχο την αύξηση των βασικών κεφαλαίων στο 15% από 10,6% που είναι σήμερα. Οι νέες μετοχές θα εισαχθούν στα χρηματιστήρια Κύπρου και Αθηνών.

Με βάση το πλάνο της έκδοσης που καταγράφει το ενημερωτικό δελτίο, μέχρι το τέλος Ιουλίου θα παραληφθούν οι αιτήσεις ενδιαφέροντος από πιθανούς επενδυτές από τους διεθνείς οίκους HSBC, Credit Suisse, Deutsche Bank,VTB. Η δε τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να καταρτίσει την τελική λίστα των επενδυτών, το ύψος της επένδυσης και την τιμή.

Σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος Ιουλίου θα γίνει δημόσια ανακοίνωση της ανοικτής προσφοράς μετοχών και της έκτακτης γενικής συνέλευσης. Η ανοικτή προσφορά μετοχών θα γίνει μεταξύ τέλος Ιουλίου και Αυγούστου και στο τέλος Αυγούστου με Σεπτέμβριο θα γίνει η έκτακτη γενική συνέλευση, που δοθεί ειδοποίηση 21 μέρες πριν.Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο.