Η Imperial Tobacco, η τέταρτη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τις Reynolds και Lorillard για την απόκτηση ορισμένων στοιχείων του ενεργητικού και εμπορικών σημάτων που κατέχουν οι αμερικανικές καπνοβιομηχανίες, στην περίπτωση που συγχωνευθούν.

Reynolds και Lorillard βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για μια συμφωνία που θα συγχωνεύσει τον δεύτερο και τον τρίτο σε μέγεθος κατασκευαστή τσιγάρων στις ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ παραμένουν μία από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες αγορές τσιγάρων στον κόσμο» ανέφερε η Imperial Tobacco ξεκαθαρίζοντας πως θα προχωρήσει σε συμφωνία «μόνο εάν οι όροι πληρούν τα «αυστηρά κριτήρια συναλλαγών».

Η Imperial, που είναι γνωστή για τις μάρκες τσιγάρων Gauloises και Davidoff, ανέφερε στην ανακοίνωσή της πως δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα ως προς τους όρους με τους οποίους μπορεί να συμφωνηθεί η όποια αγορά ή σχετική χρηματοδότηση χρέους, ή εάν θα υπάρξει συμφωνία.

Αναλυτές τοποθετούν ενδεχόμενη συμφωνία της Imperial Tobacco με τις Reynolds και Lorillard κοντά στα 5 έως και 7 δισ. δολάρια.