Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η Βόρειος Κορέα ανοίγει ξανά κάποιες από τις εσωτερικές τακτικές αεροπορικές γραμμές της, σημάδι μιας γενικότερης προσπάθειες που γίνεται προκειμένου η χώρα να ενισχύσει τον τουρισμό της.

Η Βόρειος Κορέα αντιμετωπίζει πολλά χρόνια πρόβλημα με τις ελλείψεις καυσίμων, αλλά έχει κάνει ήδη από τους πρώτους πέντε μήνες του χρόνου εισαγωγές μεγάλης ποσότητας καυσίμων και βενζίνης από την Κίνα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Τακτικές πτήσεις σαν αυτές δεν έχουν προγραμματιστεί πριν, τουλάχιστον όχι στα τελευταία έξι χρόνια» λέει ταξιδιωτικός πράκτορας από την Κίνα.

Η κρατική αεροπορική εταιρεία της Βορείου Κορέας, η Air Koryo, θα ξεκινήσεις τις πτήσεις αυτές από τα μέσα Ιουλίου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών στη Βόρειο Κορέα προέρχονται από την Κίνα. Το 2012 έφτασαν στην χώρα 237.000 τουρίστες, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το 2010.

Η Βόρειος Κορέα δεν δημοσιεύει αριθμούς τουριστών, αλλά ταξιδιωτικά γραφεία εκτιμούν ότι κάθε χρόνο 6.000 δυτικοί επισκέπτονται τη χώρα, σε σχέση με μόλις 700 πριν από μία δεκαετία. Οι περισσότεροι επιλέγουν ένα ταξίδι στη Βόρειο Κορέα, από περιέργεια για το πως είναι η ζωή σε ένα τόσο αυταρχικό και απομονωμένο κράτος.