Τα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Δένδιας και συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Βασίλη Κορκίδη και το Προεδρείο της Συνομοσπονδίας.
Οπως δήλωσε ο υπουργός «Θα ήθελα να ευχαριστήσω, θερμά και από την καρδιά μου, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, καταρχήν για το ότι με δέχτηκαν στα γραφεία τους, σε μία συνάντηση γνωριμίας.

Είχαμε την ευκαιρία μιας ειλικρινούς ανταλλαγής απόψεων για τα πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό εμπόριο και η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Νομίζω ότι το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε είναι να πούμε μεγάλα λόγια. Όμως, υπάρχουν τομείς που μπορεί να υπάρξει στενότατη συνεργασία. Το νέο ΕΣΠΑ είναι ένας από αυτούς τους τομείς και ο δεύτερος, εξίσου σημαντικός, είναι η μεγάλη προσπάθεια την οποία πρέπει να κάνουμε για να μεταφέρουμε ρευστότητα στη μαχόμενη για την επιβίωσή της ελληνική επιχείρηση.

Ένα πράγμα πρέπει να είναι σαφές: Ότι πρέπει να προσπαθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε να διασώσουμε τις επιχειρήσεις αυτές που μπορούν και πρέπει να σωθούν. Αυτός είναι ο τρόπος, ο δρόμος, για να εμποδίσουμε την αύξηση της ανεργίας και να πετύχουμε σε εύλογο χρόνο να την μειώσουμε σημαντικά, ιδίως προς όφελος της νέας γενιάς.

Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να διατυπώσω και μία έκκληση: Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν σκέψεις στους εργαζόμενους στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού για απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω θερινής περιόδου. Θα ήθελα να τους παρακαλέσω θερμά να μην κάνουν οτιδήποτε θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο που μάχεται για την επιβίωσή του. Η ελληνική κοινωνία και η ελληνική επιχείρηση δεν αντέχει και άλλα προβλήματα, τη στιγμή που ο τουρισμός πάει καλά και επιτέλους φαίνεται κάποια ανάκαμψη στον ορίζοντα».