Νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζεται που θα προβλέπει τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών εκτός κοιμητηρίων. Αυτό προέκυψε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, έπειτα από σχετική ενημέρωση που έκανε ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης στους δημάρχους Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη και Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη έπειτα από επικοινωνία που είχε μαζί τους.
Ο υπουργός ενημέρωσε ότι στη σχετική ρύθμιση που προτίθεται να καταθέσει σχετική θα περιλαμβάνεται και η τακτοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Σχόλιο των δημάρχων

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης σημειώνουν ότι η κίνηση αυτή του ΥΠΕΚΑ κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Στο κοινό σχόλιό τους οι κκ. Καμίνης και Μπουτάρης σημειώνουν: «H ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη, σύμφωνα με την οποία προτίθεται να καταθέσει ρύθμιση για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων νεκρών σε συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Θα δώσει την ευκαιρία στην κεντρική διοίκηση να επανορθώσει κωλυσιεργίες ετών και να ανακτήσει την αξιοπιστία της σε σημαντικά ζητήματα δικαιωμάτων, προσαρμόζοντας τα ισχύοντα στη χώρα μας, στη διεθνή πραγματικότητα».