Διαψεύδει με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» σύμφωνα με το οποίο αστυνομικοί εντόπισαν τον καταζητούμενο Χριστόδουλο Ξηρό, ο οποίος κατάφερε να τους ξεφύγει.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «τα αναφερόμενα σε σημερινό δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας με τίτλο «Έφτασαν μια ανάσα από τον Χριστόδουλο Ξηρό!», δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Χριστόδουλο Ξηρό, αλλά δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος», ο επικηρυγμένος τρομοκράτης εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.
Καθώς η παρακολούθηση μετατράπηκε σε καταδίωξη, ο Χρ.Ξηρός αντιλήφθηκε ότι τον είχε εντοπίσει η αστυνομία και κατάφερε να χαθεί στα στενά της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Χρ.Ξηρός έχει αλλάξει την εξωτερική του εμφάνιση, έχει παχύνει αρκετά, ενώ έχει αφήσει μούσι και μακριά μαλλιά.
Η αστυνομία εξετάζει βίντεο και φωτογραφίες από το περιστατικό, ενώ γίνεται προσπάθεια να εξακριβωθούν η διαδρομή που ακολούθησε, αλλά και το σπίτι όπου κρύβεται.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στο σύστημα υποστήριξης του Ξηρού μετέχουν όχι μόνο μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» που είχε γνωρίσει στη φυλακή, αλλά και πρόσωπα που φέρονται να ανήκουν σε άλλες οργανώσεις και να συνεργάζονται με τους Πυρήνες.