ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα) Για το σιρόπι
1 λίτρο νερό
500 γρ. ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
10 αστεροειδείς γλυκάνισους
2 λουβιά βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους
10 κόκκους κόκκινου πιπεριού
10 κόκκους μαύρου πιπεριού
30 φύλλα λουίζας
Για τη φρουτοσαλάτα
1 ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
2 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
2 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
1 μικρό πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
3 βανίλιες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
10 φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και φέρνουμε σε βρασμό. Οταν δέσει το σιρόπι, έπειτα από 15-20 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε να κρυώσει και το σουρώνουμε.
Βάζουμε τα κομμένα φρούτα στο μπολ και τα περιχύνουμε με το σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να ενωθούν τα αρώματα.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.



