Ο μεξικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον αρχηγό του άλλοτε πανίσχυρου καρτέλ της Τιχουάνα, Λουίς Φερνάντο Σάντσες Αρεγιάνο. Τη δεκαετία του 1990, το καρτέλ ήλεγχε τη ροή των ναρκωτικών από το βόρειο Μεξικό μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το καρτέλ άρχισε να παρακμάζει με τη σύλληψη τεσσάρων από τους αρχηγούς του και τον θάνατο ενός ακόμη – όλοι τους αδέλφια. Ο Λουίς Φερνάντο Σάντσες Αρεγιάνο, γνωστός ως «ο μηχανικός», είναι ανιψιός των αδελφών Αρεγιάνο Φέλιξ που αρχικά ίδρυσαν το καρτέλ στα τέλη της δεκαετίας του 1980.
Εκπρόσωπος του μεξικανικού στρατού δήλωσε ότι ο Σάντσες Αρεγιάνο συνελήφθη τη Δευτέρα λίγο αφότου το Μεξικό προκρίθηκε στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, νικώντας την Κροατία. Η κυβέρνηση προσέφερε αμοιβή 30 εκατ. πέσος (1,7 εκατ. ευρώ) για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.
Ο Σάντσες Αρεγιάνο, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι μεταξύ 35 και 40 ετών, είναι το τελευταίο μέλος της εγκληματικής οικογένειας που συνελήφθη.
Το καρτέλ της Τιχουάνα είναι περιβόητο για τα βασανιστήρια και τις εκτελέσεις στις περιοχές που ήλεγχε καθώς και για τις μάχες τις Αρχές και αντίπαλες συμμορίες και για τις δωροδοκίες αξιωματούχων.