Προφυλάκιση ή κατ΄οίκον περιορισμός για τη Ζαρούλια

Μετά από πολύωρη διάσκεψη ανακριτριών και εισαγγελέα αποφασίσθηκε ο κατ’ οίκον περιορισμός της Ελένης Ζαρούλια, ενώ κατ΄εξαίρεση της επιτρέπεται να πηγαίνει στο Κοινοβούλιο γιατην άσκηση των καθηκόντων της. Για τον Μπαρμπαρούση αποφασίσθηκε η απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 20.000 ευρώ.

Ως «ατιμωτικές» χαρακτήρισε τις εναντίον της κατηγορίες η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια απευθυνόμενη με υπόμνημα στις δύο ανακρίτριες Ιωάννα Κλάππα και Μαρία Δημητροπούλου. «Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου» είπε προφορικά η σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου υπαινισσόμενη ότι ενδεχομένως θα στραφεί και δικαστικά εναντίον των συντακτών των κατηγορητηρίων.

Προκλητικός και είρων πριν να μπει στην ανάκριση ήταν ο βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης ο οποίος δήλωσε: «Ήρθα να πω στην Κλάππα πόσο καλό παιδί είμαι και να φύγω». Όταν ρωτήθηκε γιατί εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή σημειωσε ότι τον προσήλκυσαν όσα έλεγε η οργάνωση για την πατρίδα. Δήλωσε πάντως άγνοια για οποιαδήποτε εγκληματική δράση από οποιονδήποτε.

Ο βουλευτής της Χ.Α. συμπλήρωσε ότι δεδομένου ότι η μόρφωσή του δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή δεν έχει διαβάσει καν τη δικογραφία και ούτε πρόκειται να το κάνει.

Μετά από πολύωρη διάσκεψη ανακριτριών και εισαγγελέα διατυπώθηκε διαφωνία για την «τύχη» της συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου. Ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος πρότεινε την προφυλάκισή της και οι ανακρίτριες τον κατ’ οίκον περιορισμό της εκτός από επισκέψεις στη Βουλή για την άσκηση των καθηκόντων της. Θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο σε πέντε ημέρες μετά την εισαγγελική πρόταση που πρέπει να υποβληθεί σε τρεις ημέρες όπως ορίζει ο νόμος. Έως τότε θα κρατηθεί στο σπίτι της και θα της αφαιρεθεί το διαβατήριο.

Για τον Μπαρμπαρούση αποφασίσθηκε η απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 20.000 ευρώ.

Έξω από το Εφετείο είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του νεοφασιστικού μορφώματος.

Και οι δύο βουλευτές είχαν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν καθώς νωρίτερα είχε καταθέσει αίτηση εξαίρεσης κατά των ανακριτριών ο Ν. Μιχαλολιάκος, η οποία απερρίφθη χθες, Τρίτη, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Η Ελ. Ζαρούλια εκλήθη να απαντήσει σε ένα βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, το οποίο την θεωρεί ως μία εκ των «επισήμων εκφραστών» των θέσεων και παράνομων δράσεων της εγκληματικής οργάνωσης.

Της αποδίδεται, επίσης, όπως και σε όλους τους βουλευτές συγκατηγορουμένους της, «από κοινού διεύθυνση» της οργάνωσης ενώ τονίζεται ότι είχε, όπως και οι συνάδελφοι της, τη δυνατότητα να αναφέρεται «απευθείας στον αρχηγό».

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης είχε κληθεί να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, φέρεται συμμετείχε σε συγκεκριμένες παράνομες ενέργειες της οργάνωσης.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk