ΥΛΙΚΑ (για 10 ατομικά πυρίμαχα μπολ)
250 ml γάλα
250 γρ. ζάχαρη και λίγη επιπλέον για την καραμέλα
1 κ.γ. μαστίχα, σε κομμάτια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια,ακέρωτα
750 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
24 κρόκους αβγών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να ζεσταθούν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ με τη βοήθεια του σύρματος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους.
Σουρώνουμε το μείγμα του γάλακτος από το κατσαρολάκι κατευθείαν στο μπολ, ανακατεύουμε καλά ώστε να σχηματιστεί μια ομοιογενής κρέμα και γεμίζουμε τα μπολ.
Bάζουμε σε ένα ταψί νερό και τοποθετούμε μέσα τα μπολ με τις κρέμες. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Προτού σερβίρουμε πασπαλίζουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια με τη ζάχαρη. Την καραμελώνουμε καίγοντάς την με ένα καμινέτο ώσπου να σκουρύνει.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.



