ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

200 γρ. βούτυρο αγελάδας

50 γρ. ζάχαρη άχνη

30 γρ. κακάο σε σκόνη

1 αβγό

10 ml μπράντι

150 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ, σπασμένα στο multi

50 γρ. καρύδια, σπασμένα στο multi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη, το κακάο, το αβγό και το μπράντι. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε τα μπισκότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά ούτως ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, ώσπου να σφίξει.

Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο, κατά μήκος της μεγάλης πλευράς της. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σφιχτά πιέζοντας με τα χέρια μας για να δώσουμε στο γλυκό κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε τις άκρες του χαρτιού σαν καραμέλα και «στρώνουμε» το μωσαϊκό με τα χέρια ώστε να γίνει ισόπαχο και ομοιόμορφο. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες ή ώσπου να σφίξει.

Ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε το σαλάμι σε δίχτυ μαγειρικής. Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε φέτες και συνοδεύουμε με παγωτό της αρεσκείας μας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.