Με αίμα βάφεται η κλιμακούμενη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού σε παλαιστιανικές περιοχές για τον εντοπισμό τριών εφήβων που θεωρείται ότι απήχθησαν από τη Χαμάς: Νεκρός από πυρά έπεσε 15χρονος Παλαιστίνιος σε χωριό έξω από τη Χεβρώνα κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι το περιστατικό ξεκίνησε όταν ομάδα στρατιωτών δέχθηκε πέτρες και μολότοφ κατά τη διάρκεια εφόδου, απαντώντας με πραγματικά πυρά.

Ο Μοχάμεντ Ντουντίν, 15 ετών, σκοτώθηκε στο χωριό Ντούρα, κοντά στη Χεβρώνα στη νότια Δυτική Όχθη, κοντά στην περιοχή από όπου εξαφανίσθηκαν πριν από οκτώ ημέρες οι τρεις έφηβοι Ισραηλινοί. Το Ισραήλ υποστηρίζει πως έχουν απαχθεί από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Παλαιστίνιοι συγκρούσθηκαν με τα ισραηλινά στρατεύματα σε διάφορες τοποθεσίες στη Δυτική Όχθη και κάτοικοι ανέφεραν πως υπήρξαν τραυματίες. Ο ισραηλινός στρατός συγκεντρώνει τις λεπτομέρειες από τις συγκρούσεις, όπως ανακοίνωσε.

Πριν από τα χαράματα, το Ισραήλ πραγματοποίησε επίσης αεροπορικές επιδρομές σε τρεις τοποθεσίες στη Λωρίδα της Γάζας αφού μαχητές εκτόξευσαν τη νύκτα της Πέμπτης από το έδαφος αυτό δύο ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Περίπου 280 Παλαιστίνιοι έχουν τεθεί υπό κράτηση από την Πέμπτη και στρατιώτες προχώρησαν σε περισσότερες συλλήψεις στη διάρκεια της νύκτας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο στρατός.