Μπορεί η Εθνική να μην κατάφερε να νικήσει την Ιαπωνία, ωστόσο, ο βαθμός της ισοπαλίας την κράτησε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης και αυτό ήταν και το ζητούμενο για την «γαλανόλευκη» εν όψει της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του ομίλου κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Τόσο ο Φερνάντο Σάντος, όσο και οι Έλληνες διεθνείς εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η ομάδα μπορεί να φτάσει στη νίκη-πρόκριση.

Ο πορτογάλος τεχνικός, είπε χαρακτηριστικά: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε δύο φάσεις. Στην αρχή μπήκαμε συγκεντρωμένα με τη μπάλα στα πόδια μας και με σουτ, αλλά μετά το 20ό λεπτό η Ιαπωνία ισορρόπησε το ματς, με επικίνδυνες καταστάσεις από δεξιά».

«Με την αποβολή του Κατσουράνη έγιναν πιο δύσκολα τα πράγματα. Στο ημίχρονο είπαμε ότι πρέπει και οι 10 παίκτες πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω, όπως και έγινε. Όλοι ανταποκρίθηκαν. Ήμασταν επικίνδυνοι στα στημένα, όπως είχαμε δουλέψει. Μένει όμως το ισόπαλο αποτέλεσμα που αφήνει τις ελπίδες μας ανοιχτές».

Σαμαράς: «Είχαμε ομαδικό πνεύμα»

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, ο Γιώργος Σαμαράς είπε: «Νομίζω ότι το ομαδικό πνεύμα και η δουλειά που κάναμε όλοι μαζί μας οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά».

Καραγκούνης: «Είμαστε ζωντανοί»

Ο Γιώργος Καραγκούνης, πρόσθεσε: «Δεν ήρθαμε να παίξουμε για την ισοπαλία, αλλά από τη στιγμή που μείναμε με 10 παίκτες έπρεπε να σιγουρέψουμε το μηδέν στην άμυνα. Αμυντικά ήμασταν πολύ καλύτεροι, αλλά δεν κρατήσαμε πολύ τη μπάλα».

«Σημαντικό είναι ότι είμαστε ζωντανοί. Πέντε μέρες δουλειάς έχουμε μπροστά μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Εχουμε δυνατότητες και μπορούμε να το κάνουμε με τη βοήθεια του Θεού».